Προς άνοιγμα των δημοτικών μετά τις γιορτές – Θα ακολουθήσουν γυμνάσια, λύκεια!

Ο κ. Γώγος είπε πως είναι θετικό το άνοιγμα των δημοτικών μετά τις γιορτές «σε πρώτη φάση και μία εβδομάδα μετά γυμνάσια, λύκεια»
Θετικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, μετά τις γιορτές, εμφανίστηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις του κορονοϊού στη χώρα μας. Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο κ. Γώγος είπε πως είναι θετικό το άνοιγμα των δημοτικών μετά τις γιορτές «σε πρώτη φάση και μία εβδομάδα μετά γυμνάσια, λύκεια».

Σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, ο καθηγητής σημείωσε πως η εικόνα είναι καλή και η πορεία των αριθμών πτωτική. Σε ό,τι αφορά, δε, την κινητικότητα των γιορτών, ο κ. Γώγος σημείωσε: «Θα δούμε τι συνέβη και αυτές τις μέρες. Δεν είδα εκτροπές, ακραίες καταστάσεις». «Νομίζω ότι είμαστε στην έξοδο, στην αρχή της εξόδου του τούνελ», τόνισε, σχολιάζοντας και την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Παράλληλα, αναφορικά με τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ο Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε πως «μπορούμε να διατηρήσουμε την τηλεργασία» και πως οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο θα ληφθούν μία εβδομάδα μετά τις γιορτές. Τέλος, σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση από νομό σε νομό, ο καθηγητής είπε πως είναι πολύ νωρίς γι’ αυτή τη συζήτηση καθώς «εύκολα μπορεί να γίνει επιδημιολογική εκτροπή».

Παγώνη: Με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία

Στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων αναφέρθηκε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Συγκεκριμένα, η κυρία Παγώνη, σημείωσε: «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως «καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα», διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη. Σχετικά με το εμβόλιο και τις μεταλλάξεις, η κυρία Παγώνη σημείωσε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού», καθώς «οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%».

Πέτσας: Πιθανό το άνοιγμα σχολείων στις 8 Ιανουαρίου
Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι συμβαίνει» το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε ως πιθανό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, σημειώνοντας πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Παράλληλα, τόνισε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα που παρατηρήθηκε τα Χριστούγεννα σε διάφορες πόλεις, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως και την Πρωτοχρονιά θα ισχύουν τα ίδια μέτρα και πως η εικόνα της χώρας μας στην περίοδο των γιορτών είναι καλή σε σχέση με άλλες χώρες.