«Πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός δεν θέτει ζήτημα τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Όπως, επίσης, δεν έθεσε αρχικά και το ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Θέμα το οποίο απουσίαζε από τις αρχικές κυβερνητικές ενημερώσεις και τέθηκε τελικά από τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα τον εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να κατανοήσουν ότι τα ζητήματα των διεθνών σχέσεων της χώρας και τις διπλωματίας δεν είναι παιχνίδια επικοινωνιακής πολιτικής», σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά ανησυχητικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης «δεν έθεσε αρχικά ούτε και το ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ», το οποίο τέθηκε τελικά, «αφού πρώτα τον εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Είναι θετικό ότι η κυβέρνηση, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά, συνεχίζει την πολιτική των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων και του διαλόγου με την Τουρκία.

Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά ανησυχητικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Κάτι που άλλωστε παραδέχτηκε σε σημερινή συνέντευξή του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως, επίσης, δεν έθεσε αρχικά και το ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Θέμα το οποίο απουσίαζε από τις αρχικές κυβερνητικές ενημερώσεις και τέθηκε τελικά από τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα τον εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να κατανοήσουν ότι τα ζητήματα των διεθνών σχέσεων της χώρας και τις διπλωματίας δεν είναι παιχνίδια επικοινωνιακής πολιτικής».

Η παραδοχή Πέτσα

«Δεν συζητήθηκαν ζητήματα του Αιγαίου. Κοιτάζουμε να χτίσουμε μια θετική ατζέντα» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας τις υποψίες ότι δεν τέθηκαν καν στην συζήτηση τα σοβαρότατα ζητήματα της αυξανόμενης επιθετικότητας της Τουρκίας με τις κινήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά ούτε και τα θέματα των διαρκών παραβιάσεων στο Αιγαίο.