«Σίφουνας» ο Ολυμπιακός στη Λαμία την οποία έλιωσε 4-0, στη χειρότερη εφετινή της εμφάνιση, με τρία γκολ του Ελ Αραμπί!

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν αυτό το Λαμία – Ολυμπιακός στο ΔΑΚ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο παρά τον βαρύ λόγω της βροχής αγωνιστικό χώρο, δημιούργησαν αρκετές όμορφες φάσεις με το γνωστό επιθετικό ποδόσφαιρο που στηρίζεται στην κατοχή και την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και τελικά έφτασαν και σε μια χαρακτηριστικά άνετη νίκη (0-4) που τους διατήρησε μόνους στην κορυφή της βαθμολογίας. Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα ήταν ότι τη στιγμή που σημειώθηκε το 0-3, το στατιστικό του αγώνα ήταν 12-1 τελικές και κατοχή μπάλας στο 77% υπέρ του Ολυμπιακού!

Το ματς ξεκίνησε χωρίς πολύ γρήγορο ρυθμό, με τη Λαμία να δείχνει καλά οργανωμένη στην άμυνά της, όταν όμως οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους, η εικόνα του αγώνα γρήγορα άλλαξε και το γήπεδο… έγειρε προς την εστία του Θεοδωρόπουλου. Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική ως προς το τακτικό κομμάτι, με τη Λαμία να μένει σε απολύτως παθητικό ρόλο σε όλο το ματς και να είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να ανοίξει το σκορ και το παιχνίδι να πάρει το δρόμο του για την ομάδα του Μαρτίνς. Μετά από μια μεγάλη ευκαιρία και ένα δοκάρι, ο Ολυμπιακός τελικά άνοιξε το σκορ 5 λεπτά πριν «βγει» το πρώτο ημίχρονο με τον συνδυασμό των Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί και πλέον δεν… ξανακοίταξε πίσω του.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν ακόμη πιο συντριπτική στο δεύτερο ημίχρονο πια, με την σαφώς πιο ποιοτική ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και να γίνεται η πρώτη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που νικά τη Λαμία στην έδρα της. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν για ακόμη μια φορά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ο οποίος έφτασε σε χατ-τρικ, ενώ ο Βαλμπουενά είχε σκοράρει ενδιάμεσα με πέναλτι, το οποίο απέφερε και κερδισμένη αποβολή για τους «ερυθρόλευκους». Κάπως έτσι, με απλό αλλά ουσιαστικό ποδόσφαιρο και χωρίς να απειληθεί ούτε στο ελάχιστο, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 44 βαθμούς περιμένοντας το ντέρμπι των «Δικεφάλων» από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, παρέμεινε αήττητος για 28ο ματς πρωταθλήματος συνολικά και 14ο εκτός έδρας.