Στέφανος Χίος: «Κλειδί» η μαρτυρία του για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε! Η απίστευτη ψυχραιμία του δημοσιογράφου! Καθοριστικό για τις έρευνες είναι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας!

Τις έρευνες για τους δράστες της δολοφονικής ενέδρας στον εκδότη – δημοσιογράφο παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική – Την κατάθεση του ίδιου του θύματος περιμένουν οι αρχές για να προχωρήσει η έρευνα για την ταυτότητα και τα κίνητρα των δύο κουκουλοφόρων που τον πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια τα ξημερώματα – Η απίστευτη ψυχραιμία του Στέφανου Χίου – Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Η μαρτυρία του ίδιου του Στέφανου Χίου για τη δολοφονική ενέδρα που του έστησαν δύο άγνωστοι τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, θεωρείται «κλειδί» για τις έρευνες. Ο δημοσιογράφος αντέδρασε ψύχραιμα και, όπως όλα δείχνουν, αυτό του έσωσε τη ζωή, καθώς έχοντας δεχθεί τις δύο πρώτες σφαίρες στο λαιμό και το στήθος, άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του προς τον ένοπλο δράστη: Εκείνος έριξε άλλες δύο βολίδες που καρφώθηκαν στο αυτοκίνητο, έχοντας χάσει πλέον τον Στέφανο Χίο από το στόχαστρό του και στη συνέχεια, όπως όλα δείχνουν, το όπλο μπλόκαρε. Το θύμα έβαλε παράλληλα τις φωνές, με τον ένοπλο κουκουλοφόρο να τρέπεται σε φυγή μαζί με τον συνεργό του.

Καθοριστικό για τις έρευνες είναι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν τόσο στο σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και σε άλλα σπίτια στην περιοχή. Ωστόσο, είναι άγνωστο πότε θα καταφέρει να δώσει κατάθεση στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει την υπόθεση, με δεδομένο ότι νοσηλεύεται υπό καταστολή στο ΚΑΤ. Την υπόθεση παράλληλα παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική, ωστόσο, οι έρευνες δεν μπορούν να προχωρήσουν ουσιαστικά χωρίς την μαρτυρία του ίδιου του θύματος. Το σημαντικό είναι να διαπιστωθεί ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών, αν ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί συγκεκριμένες απειλές το τελευταίο διάστημα ώστε να σχηματισθούν τα βασικά σενάρια για την ταυτότητα των δραστών και ενδεχομένως εκείνων που τυχόν έδωσαν την εντολή για την δολοφονική ενέδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Χίος είχε ζητήσει και είχε λάβει στο παρελθόν άδεια οπλοφορίας για την προσωπική του προστασία, ωστόσο η άδεια είχε ανακληθεί μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς σε βάρος δικαστικού επιμελητή.

Ο Στέφανος Χίος επέστρεφε από την εφημερίδα του στο σπίτι του στα Βριλήσσια, στις 3 τα ξημερώματα, όταν δέχθηκε την επίθεση. Μάλιστα, ο ένοπλος πυροβόλησε εναντίον του ενώ ο Στέφανος Χίος βρισκόταν ακόμη μέσα στο αυτοκίνητό του, με ανοιχτό το παράθυρο. Δέχθηκε μια σφαίρα ξυστά στην καρωτίδα και άλλη μία αριστερά στο στήθος, πάνω από την καρδιά. Όταν οι ένοπλοι τράπηκαν σε φυγή, εκείνος με απίστευτη ψυχραιμία, αν και αιμόφυρτος, μετέβη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, που όμως δεν εφημέρευε. Από εκεί ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη -αν και έχει χάσει πολύ αίμα-  και νοσηλεύεται σε καταστολή. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να μεταβεί στο νοσοκομείο ιατροδικαστής, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών από τα εγκληματολικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ σε στοιχεία που έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της επίθεσης.  Ο δημοσιογράφος, πάντως, σε δικούς του ανθρώπους φέρεται να είπε ότι ο άνθρωπος που τον πλησίασε είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα full-face και δεν είπε λέξη, παρά άρχισε να πυροβολεί.