Στελεχώσεις Μονάδων – Μέριμνα Προσωπικού: Τι ζηταέι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών!

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., κατόπιν σχετικής επιστολής, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ), σας γνωρίζει ότι γίνεται για μία ακόμη φορά αποδέκτρια έντονων προβληματισμών – ανησυχιών και διαμαρτυριών, τόσο για το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ακτίου (Μ.Υ. FOB AKTION), όσο και για το κλιμάκιο φύλαξης Αγρινίου.
Συγκεκριμένα στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου πραγματοποιούνται, από το 2017, συνεχείς μετονομασίες χωρίς όμως να μειώνεται το έργο και να τροποποιείται η αποστολή του, ενώ αντίθετα σε ορισμένες περιπτώσεις να αυξάνεται (Σύμβαση με την Fraport Greece, βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ). Το καλοκαίρι του 2018 εγκρίθηκε από το ΓΕΑ ο νέος Π.Ο.Υ. της Μονάδας, ο οποίος μειώνει δραστικά την δύναμη του ένστολου προσωπικού.
Παράλληλα σε ότι αφορά το κλιμάκιο φύλαξης Αγρινίου μας αναφέρονται στη σχετική επιστολή την οποία σας κοινοποιούμε, σειρά λειτουργικών προβλημάτων τα οποία έχουν δημιουργήσει, στους κόλπους των συναδέλφων που υπηρετούν στο κλιμάκιο φύλαξης Αγρινίου, ανησυχία, άγχος και αίσθημα ανασφάλειας στην καθημερινότητά τους.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Όλα τα ανωτέρω όπως είναι φυσικό, έχουν επιφέρει, προβληματισμό, και αβεβαιότητα για το μέλλον. Γνωρίζουμε πολύ καλά και αποδεχόμαστε, ως στρατιωτικοί, την αναγκαιότητα των μεταθέσεων προκειμένου να επιτευχθεί στο μέγιστο η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.). Θα πρέπει όμως να λαμβάνεται υπ’ όψιν και ο παράγοντας άνθρωπος.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ζητεί:

Να δίδεται στους Στρατιωτικούς που επηρεάζονται από την υλοποίηση των αποφάσεων αυτών, ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να υπάρξει ομαλή προσαρμογή στα νέα δεδομένα, χωρίς αιφνιδιασμούς, καθώς και επάρκεια χρόνου για πλήρη ενημέρωση των στελεχών από τους αντίστοιχους Κλάδους των Ε.Δ.
Να δοθεί σε κάθε Στρατιωτικό του οποίου οι επιλογές περιορίζονται από την υλοποίηση των αποφάσεων αυτών, το δικαίωμα επανυποβολής του εντύπου προτίμησης μεταθέσεων προκειμένου να τύχει ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους συναδέλφους του.
Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε ότι αφορά τα λειτουργικά προβλήματα που υφίστανται στο Φυλάκιο Φύλαξης Αγρινίου έτσι ώστε οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε αυτό να μη νιώθουν  ως στελέχη δεύτερης κατηγορίας και να αισθάνονται ότι η στρατιωτική Ηγεσία σέβεται την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους.
Τα θεσμικά όργανα της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., είναι στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση και πληροφορία καθώς και δια ζώσης συναντήσεις, προκειμένου να συζητήσουμε και να αναπτύξουμε από κοινού, ιδέες και προτάσεις επίλυσης του προβλήματος.
Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ.  6983 503377.