Στη γραμμή Ερντογάν ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής: «Η Ελλάδα είναι κράτος εγκληματίας»!

Θα μπορούσε να είναι ένα Πρωταπριλιάτικο αστείο όμως όχι, ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι… κράτος εγκληματίας.

Δηλώσεις, που σε συνάρτηση των δηλώσεων του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνουν το νέο σχέδιο της Τουρκίας, δηλαδή να φανεί στην διεθνή γνώμη η Ελλάδα ως την χώρα που ευθύνεται για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση του στο Twitter σχολίασε το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια στο Ισραήλ, αλλά και τη συνεργασία των δύο χωρών.

«Το Ισραήλ, ένα από τα δύο κράτη γνωστά για την ανομία τους στην διεθνή αρένα, συνεργάζεται με την Ελλάδα, το άλλο εγκληματικό κράτος. Όμοιος ομοίω…».

Μια ανάρτηση που κάνει εκπρόσωπος ενός κράτους που δολοφόνησε πριν από 24 χρόνια τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού.

Ενώ σε άλλη του ανάρτηση γράφει:

«Όσοι στην Μεσόγειο στηρίζουν την Ελλάδα στην άδικη και λανθασμένη στάση της απέναντι στην Τουρκία και στην KKTC, να ξέρουν πως δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό! Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα της στην Γαλάζια Πατρίδα».

Μια ανάρτηση που έκανε εκπρόσωπος ενός κράτους που με παράνομη NAVTEX έχει στείλει το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για έρευνες.

Ερντογάν: «Προειδοποιώ την ΕΕ – Να ζητήσει από την Ελλάδα να λογοδοτήσει»

Ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ακόμα επίδειξη θράσος προειδοποίησε (!) την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας της να ζητήσει από την κυβέρνηση της Ελλάδας να λογοδοτήσει.

«Προειδοποιώ και την ΕΕ. Μια χώρα μέλος της ΕΕ, εκπληρώνει ή όχι την υποχρέωση προστασίας μειονοτήτων που έχει, βάσει του δικαίου της ΕΕ και του νόμου περί μειονοτήτων ; Για αυτό η ΕΕ πρέπει να ζητήσει από την κυβέρνηση της Ελλάδα να λογοδοτήσει»,  υποστήριξε ο Ερντογάν σύμφωνα με την «haberler».