Στο «στόμα» της τρέλας! Συνελήφθη δικηγόρος επειδή κατέβασε την μάσκα για να φάει και να πάρει το φάρμακο του!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό κατάχρησης εξουσίας διαδραματίστηκε στο προαύλιο του δικαστικού μεγάρου Πειραιά, με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό ο οποίος ξεπέρασε κάθε έννοια τυπολατρίας συλλαμβάνοντας σαν κοινό κακοποιό έναν δικηγόρο επειδή κατέβασε τη μάσκα του για να φάει ένα κρουασάν ώστε να λάβει μετά τη φαρμακευτική του αγωγή!

Το απίστευτο επεισόδιο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατία» είχε ως θύμα τον δικηγόρο Σπύρο Φόρτη, ο οποίος διασύρθηκε μπροστά στους συναδέλφους του έξω από την αίθουσα του Εφετείου Κακουργημάτων, όπου περίμενε να εκφωνηθεί́ υπόθεση εντολέα του και μάλιστα έμεινε επί επτά ολόκληρες ώρες κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά!

«Η Ένωσή μας καταγγέλλει την επιλογή των οργάνων της τάξεως να τον σύρουν δέσμιο με χειροπέδες ενώπιον πολλών συναδέλφων και πολιτών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, την κράτησή του επί επτά ώρες, ενώ είναι εφικτή και υποχρεωτική η άμεση επικοινωνία με εισαγγελέα -έστω και τηλεφωνική- και η ενημέρωσή του ότι κρατείται δικηγόρος, για τον οποίο δεν ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου επί πλημμελήματι» καταγγέλλει η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Ο δικηγόρος, ο οποίος έχει υποβάλει μήνυση κατά του αστυνομικού, υποστηρίζει ότι τον συνέλαβε παρόλο που δήλωσε τη δικηγορική του ιδιότητα και ότι έπρεπε να φάει κάτι για να πάρει φάρμακο.

«Η Ένωσή μας, εάν ευσταθούν τα πραγματικά περιστατικά που έθεσε υπ’ όψιν μας ο συνάδελφος, τα οποία δεν έχουμε λόγο να θεωρήσουμε αβάσιμα, θεωρεί τη σύλληψή του μέσα στον χώρο εργασίας του πράξη παράνομη και προσβλητική. Ο συνάδελφος θεωρεί ότι το αδίκημα της απείθειας που του αποδόθηκε ‘εφευρέθηκε’ προκειμένου να ‘παραδειγματιστούν’ όλοι οι υπόλοιποι να φορούν τη μάσκα, αφού συνελήφθη για την ίδια αιτία δικηγόρος. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που ορίζει ως υποχρεωτική τη χρήση μάσκας εντός του μεγάρου των δικαστηρίων (αρχική φερόμενη ως παράβαση του συναδέλφου) που προκάλεσε και την αναφερόμενη από τον αστυνομικό απείθεια, η παραβίαση της διατάξεως αυτής επισύρει μόνο το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ» αναφέρει η Ένωση.