Στο στόχαστρο οι μαθητές: Την επιβολή προστίμων προανήγγειλε το υπουργείο Παιδείας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, φορώντας προστατευτική μάσκα, επισκέπτεται το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία", το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορονοϊό, Δευτέρα 06 Απριλίου 2020, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Λίγο πριν το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Φεβρουαρίου, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή προανήγγειλε την επιβολή προστίμων στους μαθητές που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο Mega, η υφυπουργός ξεκαθάρισε πως οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους κανόνες ακριβώς όπως συμβαίνει και με όλους τους υπόλοιπους πολίτες, προαναγγέλοντας… πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφωθούν.

«Τι θα συμβεί στην περίπτωση που κάποιος μαθητής μείνει με την παρέα του στην πλατεία μετά το σχολείο;», ρωτήθηκε η κ. Μακρή, με την ίδια να απαντά: «Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά που δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως κανένας μαθητής δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία πως «γυρνά σπίτι του από το σχολείο» καθώς αναμένεται να οριστεί συγκεκριμένος «επιτρεπτός χρόνος μετάβασης από το σχολείο στο σπίτι. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος», ξεκαθάρισε η υφυπουργός.

Μένει μόνο να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των μαθητών…