Συναγερμός στη Φθιώτιδα: Πυρκαγιά στο Μαρτίνο – Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας.

Έως αυτήν την ώρα η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι φλόγες μάλιστα πέρασαν το απόγευμα την εθνική οδό.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε ότι  δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ πνέουν ήπιοι άνεμοι και η φωτιά καίει  χαμηλή βλάστηση. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει καλή ανάπτυξη δυνάμεων, τόσο επίγειων όσο και εναέριων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, ξεκίνησε σε ξερά χόρτα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Για προληπτικούς λόγους διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίου.

H Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, ‘Αγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, η οποία ενισχύθηκε λίγο το απόγευμα, με 70 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.