Συναγερμός στο Ζεφύρι: Θετική στον κορωνοϊό 25χρονη Ρομά – Φόβοι για νέο «Κρανίδι»

Φόβοι για νέο Κρανίδι ή Λάρισα στο Ζεφύρι, καθώς βρέθηκε θετικό δείγμα σε γυναίκα Ρομά.

Ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε επιφυλακή για νέα κρούσματα που θα δείξουν πιθανή μεγάλη διασπορά του ιού στην περιοχή.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ζεφύρι και συγκεκριμένα στις εργατικές κατοικίες όπου μια 25χρονη γυναίκα Ρομά βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό .

Η γυναίκα είχε έρθει από τη Λαμία με το 4 ετών κοριτσάκι της όπου το πήγε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία για αιμοκάθαρση.

Η νεαρή μητέρα διαγνώσθηκε θετική στον ιό όχι όμως και το παιδί της.

Η 25χρονη Ρομά φιλοξενείται σε διαμέρισμα των εργατικών κατοικιών στο Ζεφύρι από 6μελή οικογένεια η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ ολόκληρη η γειτονιά είναι ανάστατη.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε χθες το μεσημέρι, ενώ αστυνομικοί από το τοπικό τμήμα ελέγχουν όσο μπορούν την καραντίνα στην οποία βρίσκεται η οικογένεια που φιλοξενεί την μητέρα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Φυλής πηγαίνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ με εντολή του δημάρχου έγινε απολύμανση της πολυκατοικίας αλλά και των γύρω από αυτή δρόμων.

Οι κάτοικοι όμως της περιοχής που στην πλειοψηφία τους είναι Ρομά, είναι σε πανικό αφού σε καμία περίπτωση όπως λένε δεν θα ήθελαν να τεθεί ολόκληρη η περιοχή σε καραντίνα, όπως έγινε σε αντίστοιχη περίπτωση στη Λάρισα.