ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδει ότι ο Τσίπρας μετακόμισε στα Λεγραινά- ΝΔ: Ας μας πει αν νοίκιασε και από ποιον

Η Κουμουνδούρου διαψεύδει δημοσιεύματα που αφορούν μετακίνηση του πρώην πρωθυπουργού από την Κυψέλη στα Λεγραινά – Πειραιώς: Ας αφήσει τις υπεκφυγές ο κ.Τσίπρας και ας απαντήσει στην ουσία

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα που θέλουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να έχει μετακομίσει πρόσφατα – και μάλιστα εν μέσω πανδημίας – από την κατοικία του στην Κυψέλη, στα Λεγραινά Αττικής.
Από πλευράς της, η Κουμουνδούρου διέψευσε σε χαμηλούς τόνους τα σχετικά δημοσιεύματα μόνο μέσω κύκλων της, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερη δημοσιότητα στο θέμα, αρκούμενη στο σχόλιο πως:  «Η δημοσιογραφία των fake news κάνει τα τρολ της ΝΔ να μοιάζουν αρσακειαδες.
Επειδή από χθες δημοσιεύματα τόσο στα Παραπολιτικά όσο και στο in.gr, έβγαλαν από τη κοιλιά τους πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν αγόρασε σπίτι στα Λεγραινά, δήθεν μετακόμισε από τη «λαϊκή Κυψέλη» και διαφορά αλλά τραγελαφικά, ενδεχομένως μήπως και καλύψουν το βατερλό της Πάρνηθας, τους ενημερώνουμε ότι εάν θέλουν μπορούν να περάσουν από το σπίτι του στην Κυψέλη για καφεδάκι και κουραμπιέδες.
Μπορεί έτσι κάπως να γλυκαθούνε και να ανακαλύψουν ότι η δημοσιογραφία των fake news έχει κοντά ποδάρια».

Σηκώνοντας το γάντι, με ανακοίνωσή της πήρε θέση στο ζήτημα  σήμερα το πρωί η Νέα Δημοκρατία, θέτοντας σειρά ερωτημάτων, όπως εάν «νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιόν και με ποιό μίσθωμα;».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του, ως απάντηση σε δημοσιεύματα, μας πληροφορεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν μετακομίζει. Στην ανακοίνωση αυτή λέει διάφορα χαριτωμένα, αλλά αποφεύγει να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: Νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιόν και με ποιο μίσθωμα; Αναμένουμε τη συμπληρωματική ανακοίνωση».

Νικολαϊδης:  «Αστείο» να εγκαλείται κάποιος για το ενοίκιο

Αίσθηση αιφνιδιασμού και αμηχανίας εκπέμπει η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου απέναντι στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να έχει μετακομίσει στα Λεγραινά.

«Ξέρετε τι είναι αστείο; Θα σας πω εγώ τι είναι αστείο, ή μάλλον γελοίο. Το κόμμα των 308 εκ. δανεικών κι αγύριστων. Του προέδρου του Κύρηκα Χανίων. Των 32 ακινήτων. Να εγκαλεί κάποιον άλλον για να του πει πόσο νοίκιασε ένα σπίτι, και από ποιόν» αναφέρει σε σχόλιό του ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη αντίδραση της Κουμουνδούρου στο θέμα.