Τζόκερ: Ποιες ήταν οι γυναίκες που έκαναν την καταγγελία – Οργή Μενδώνη για την επέμβαση της αστυνομίας

Την έντονη αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη προκάλεσε το επεισόδιο με αστυνομικούς που έκαναν έφοδο σε δυο κινηματογράφους στην Αθήνα, όπου παίζεται η ταινία «Τζόκερ».

Οι αστυνομικοί παρενέβησαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους έπειτα από καταγγελία δυο γυναικών που είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού όπως αποδείχθηκε.

Η κ. Λίνα Μενδώνη για το σάλο με τον Joker μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και αποκάλυψε ποιες είναι οι γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες στην αστυνομία τονίζοντας ότι «κινήθηκαν πέραν των αρμοδιοτήτων τους».

Οπως χαρακτηριστικά είπε η υπουργός Πολιτισμού, πρόκειται για δύο γυναίκες που ανήκουν στο προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού και είναι μέλη επιτροπής η οποία εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών και έχουν μόνο γνωμοδοτικές αρμοδιότητες.

Μενδώνη: «Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής»
«Κινήθηκαν πέραν των αρμοδιοτήτων τους, δεν είχαν ενημερώσει. Αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους», σημείωσε η κυρία Μενδώνη, τονίζοντας ότι εύλογα ο κόσμος απόρησε βλέποντας τις Αρχές να μπαίνουν στις αίθουσες κινηματογράφων.

«Δεν είναι δυνατόν, κανείς, να δημιουργεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα, επικαλούμενος μια υπαλληλική ιδιότητα. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής, δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την αστυνομία. Ελεγχος δεν σημαίνει φωνάζω την αστυνομία και δημιουργώ πρόβλημα σε οικογένειες και ανηλίκους», πρόσθεσε, οργισμένη, η υπουργός Πολιτισμού. Τέλος, η Λίνα Μενδώνη κατέληξε λέγοντας: «Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο».