H ανευθυνότητα ορισμένων φαίνεται ότι δεν έχει πλέον κανένα όριο! Την ώρα που όλοι μένουμε σπίτι…το ΔΣ ΕΣΠΕΛ κάνει έκτακτη ΓΣ στο γραφείο της;;;;;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H ανευθυνότητα ορισμένων φαίνεται ότι δεν έχει πλέον κανένα όριο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής Ελευθερίας, το Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Λάρισας – ΕΣΠΕΛ προσκάλεσε τα μέλη της σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, χθες,  Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 9 π.μ. στα γραφεία της (1η Στρατιά), με θέμα «Οικονομικές εισφορές μελών»!!!!!!!!!!!!!!!

Διαβάστε εδώ το Δημοσίευμα

Το περίεργο του θέματος που κάνει αυτή την έκτακτη Γενική Συνέλευση να διοργανώθηκε κρυφίως, εν αγνοία της πλειοψηφίας των μελών της Ένωσης, έγκειται στο ότι πέρα από το δημοσίευμα της Ελευθερίας, σε κανένα άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε κανένα προφίλ μέλους του ΔΣ της Ένωσης, δεν φιλοξενήθηκε η πρόσκληση για ΓΣ, ούτε καν στα sites στρατιωτικού περιεχομένου…….

Την ώρα που στη Χώρα μας λαμβάνονται πρωτοφανή μέτρα για την προστασία της δημόσια υγείας και όλοι οι Έλληνες καλούμαστε να επιδείξουμε υπευθυνότητα, ο καθένας από εμάς ατομικά, ορισμένοι φαίνεται ότι δεν δίστασαν να θέσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις πάνω από την υγεία των μελών τους αλλά και όλων των συμπολιτών μας.

Έχοντας για οδηγό τούς την εμμονή και εμπάθεια κατά της ΠΟΜΕΝΣ, συγκάλεσαν έκτακτη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το δημοσίευμα που μέχρι την Κυριακή 22/3 στις 09:00 δεν είχε διαψευσθεί, με κίνδυνο να αποτελέσει εστία διασποράς του ιού σε όλη την κοινωνία του νομού Λαρίσης!!!!!!!

Ποιον σκοπό θα εξυπηρετούσε μια έκτακτη Γενική Συνέλευση αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή, όταν όλοι μας κλεινόμαστε στα σπίτια μας, αποτρέποντας την παγκόσμια πανδημία να επεκταθεί στα σπίτια μας και στις μονάδες – σχηματισμούς – επιτελεία που υπηρετούμε;

Και το οξύμωρο του θέματος, από τη μία τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΛ καλούσαν δημόσια να μείνουμε σπίτι, από την άλλη συγκαλούσαν ως φαίνεται έκτακτη Γενική Συνέλευση εν κρυπτώ….

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα που μέχρι την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του δεν διαψεύσθηκε,  το ΔΣ της ΕΣΠΕΛ κάλεσε τα μέλη της σε γενική συνέλευση στα γραφεία της, στη μέση ακριβώς της πιο κρίσιμης μάχης που δίνει αυτή τη στιγμή η Χώρα.

Κάλεσε δηλαδή εκατοντάδες συναδέλφους να συγκεντρωθούν σε ένα χώρο λίγων μόλις τετραγωνικών, όταν όλοι είχαμε ακούσει ότι επίκειται ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας !!!!!!

Μήπως δεν γνώριζαν εδώ και δύο εβδομάδες ότι είχε κλείσει κάθε χώρος δημόσιων συναθροίσεων  (σχολεία, Πανεπιστήμια, δικαστήρια, εστιατόρια κλπ) καλώντας, από τις 10/3, τα μέλη τους σε συνάθροιση – υγειονομική βόμβα την χθεσινή Κυριακή; Μήπως δεν έβλεπαν καθημερινά τα μέτρα να αυξάνονται, με αποκορύφωμα την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας;

Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, η ΕΣΠΕΛ ανακοίνωσε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης λόγω των μέτρων. Όμως η ανακοίνωση αυτή έγινε μόλις την Κυριακή 22 Μαρ 2020 στις 16:33. Δηλαδή ανακοινώθηκε η αναβολή της αφού είχαν περάσει 7 ώρες από την ώρα που είχε προγραμματιστεί!!!!!!!!

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της αναβολής

Διαπίστωσαν δηλαδή εκ των υστέρων τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα και ανέβαλαν εκ των υστέρων τη ΓΣ; Ποιον θεωρούν ότι κοροϊδεύουν οι εν λόγω «συνδικαλιστές»;

Επειδή το θέμα δεν είναι μόνο ηθικό, αλλά τίθεται και θέμα δημόσιας υγείας των συναδέλφων και συνανθρώπων μας:

Η ΠΟΜΕΝΣ καλεί τους εν λόγω συναδέλφους – μέλη ΔΣ της ΕΣΠΕΛ οι οποίοι θέλουν να λέγονται εκπρόσωποι των συναδέλφων τους, να δείξουν στοιχειώδη σοβαρότητα και να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών που απορρέουν από τέτοιες ενέργειες.

Η ΠΟΜΕΝΣ καλεί το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Λάρισας να προβεί ΑΜΕΣΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ σε ενημέρωση όλων των στρατιωτικών, για το αν εχθές επιχειρήθηκε ή πραγματοποιήθηκε τελικά η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στα γραφεία της Ένωσης χθες Κυριακή 22/3 περί ώρα 09:00, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ή να προβεί σε άμεση δημόσια διάψευσή του, λαμβάνοντας κάθε νόμιμο μέτρο για την προάσπιση του κύρους του συνδικαλισμού από τέτοιες ψευδείς ειδήσεις.

Η ΠΟΜΕΝΣ καλεί να απαντήσει το ΔΣ της Ένωσης για ποιον λόγο η πρόσκληση για αυτή την έκτακτη ΓΣ δεν φιλοξενήθηκε σε κανένα άλλο site, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και πιθανώς και στα emails των μελών τους, στερώντας από την πλειοψηφία των μελών της Ένωσης την ενημέρωση.

Με την υγεία των συναδέλφων, των οικογενειών τους και όλων των συμπολιτών μας δεν θα παίξει κανένας.

Η ΠΟΜΕΝΣ δηλώνει δημόσια ότι θα διερευνήσει ενδελεχώς το θέμα και θα ζητήσει  ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.