Το τελευταίο «αντίο» – Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον σπουδαίο ηθοποιό Κώστα Βουτσά (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Συγγενείς, φίλοι αλλά και απλός κόσμος που τον αγάπησε μέσα από το έργο του, είπαν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό, Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 88 ετών.

Ο άνθρωπος που σκόρπισε το γέλιο σε πολλές γενιές Ελλήνων, μέσα από τις ταινίες και τις θεατρικές του παραστάσεις, μπήκε στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου, με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία. Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωση του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου υποστηρίχθηκε μηχανικά η αναπνοή του. Στο επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Αττικόν» αναφέρεται πως την 24η Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε σημαντική επιδείνωση της υγείας του, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/02), ο αγαπημένος ηθοποιός, έφυγε από την ζωή σκορπώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Με δάκρυα στα μάτια και βαθιά θλίψη όλη η χώρα αποχαιρέτησε την Παρασκευή (28/2) τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό Κώστα Βουτσά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=AwQQ46OIa98&feature=emb_title

Η Αλίκη Κατσαβού, συντετριμμένη, έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί στη μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον πολυαγαπημένο της Κώστα. Η ίδια έχει ζητήσει τη διακριτική παρουσία των δημοσιογράφων.

Σάντρα Βουτσά

Εμφανώς καταρρακωμένη η κόρη του Κώστα Βουτσά και της Έρρικας Μπρόγιερ είπε: «Είναι μεγάλη απώλεια ο θάνατος του πατέρα μου. Όλος ο κόσμος, όλη η Ελλάδα αγαπούσε τον πατέρα μας και είναι πολύ συγκινητικό αυτό για εμάς. Δυστυχώς μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχασα και τους δυο μου γονείς και αυτό με πονάει πολύ».

Θεοδώρα Βουτσά

Νίτσα Βουτσά

Η αγάπη του κόσμου φυσικά ήταν μεγάλη, ενώ το παρεκκλήσι της Μητροπόλεως γέμισε στεφάνια, καθώς όλος ο καλλιτεχνικός και πολιτικός χώρος έσπευσε να εκφράσει με το δικό του τρόπο την εκτίμηση στην πορεία και το έργο που άφησε ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός.

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά:

Ζωζώ Σαπουντζάκη

Όμηρος Ευστρατιάδης

Άννα Βερούλη

Ελίζα Βόζενμπεργκ

Ελένη Φιλίνη

Θανάσης Τσαλταμπάσης

Θάνος Καληώρας

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Άνθιμος Ανανιάδης – Εύη Καραγιάννη

Νίκος Χατζηνικολάου – Κρίστι Τσολακάκη

Μαρία Σολωμού – Λάκης Λαζόπουλος

Πέτρος Φιλιππίδης

Καίτη Φίνου

Παύλος Χαϊκάλης

Μιμή Ντενίση

Ποιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς

Γεννήθηκε στον Βύρωνα Αττικής, ωστόσο μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, τέκνο προσφυγικής οικογένειας με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης.

Το οικογενειακό επίθετο ήταν «Σαββόπουλος», αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν και «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, του είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε, ως κομπάρσος, ήταν στην κωμωδία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» (1953, του Γιώργου Λαζαρίδη).Ακολούθησε η συμμετοχή του στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Η κυρά μας η μαμή» (1958) με την οποία μπήκε πρώτη φορά στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, «Για την αγάπη της βοσκοπούλας» του Φρίξου Ηλιάδη (1959), η «Αλίκη στο Ναυτικό»(1960, Αλέκος Σακελλάριος), «Κατήφορος» (1961, Γιάννης Δαλιανίδης), «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1962, Αλέκος Σακελλάριος ) κ.α. Συνολικά 70 ταινίες,

Στη μικρή οθόνη πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στο σίριαλ «Βαριετέ« της τότε ΥΕΝΕΔ.Ε για να ακολουθήσουν πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Για μια θέση στον ήλιο», «Γιούγκερμαν», «Δέκα Μικροί Μήτσοι»,«Επτά θανάσιμες πεθερές», «Η πολυκατοικία» κ.ά.

Παρέμεινε ενεργός και δραστήριος μέχρι τέλους, απολαμβάνοντας την αγάπη του κόσμου που παρέμεινε πιστό σε όλες του τις παραστάσεις, με πιο πρόσφατες την «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση έως την τελευταία, την παιδική «Σταχτοπούτα» του Σαρλ Περώ, στο θέατρο Broadway.

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972). Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με την Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Γοητευτικός, πληθωρικός, στόφα μεγάλου ηθοποιού, ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών. Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Σπουδαίος κωμικός, άφησε ανεξίτηλο στίγμα στο ρόλο του αγαθού Κωνσταντινουπολίτη με «Το Ανθρωπάκι» (1969) ενώ το αυθόρμητο επιφώνημα του «Φσστ μποινγκ», στο μιούζικαλ «Κάτι να καίει» (1964), έγραψε ιστορία στον εγχώριο κινηματογράφο.

Καλό ταξίδι…