Τραγωδία στο λούνα παρκ: Εργάζεται κανονικά ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού!

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Κανονικά συνεχίζει να εργάζεται ο 27χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού από το οποίο έχασε τη ζωή της η 13χρονη Σεράινα στον Αλμυρό Βόλου, όταν εκτοξεύτηκε από μεγάλο ύψος βρίσκοντας τραγικό θάνατο.
Η πραγματογνωμοσύνη στο «χαλί» αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα και η εισαγγελία Βόλου θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη για την τραγωδία. Πρώτα όμως θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών που θα ελέγξουν το μοιραίο παιχνίδι στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι τρεις πραγματογνώμονες και ο τεχνικός σύμβουλος της ιδιοκτήτριας που θα πραγματοποιήσουν τον έλεγχο ορίστηκαν μετά από εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, ο 27χρονος χειριστής από το Μπαγκλαντές οργώνει την επαρχία με το λούνα παρκ. Χθες ήταν στην εμποροπανήγυρη της Ελασσόνας, με τον δικηγόρο του να δηλώνει πως συνεχίζει κανονικά να εργάζεται, αλλά βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Τον έχει στιγματίσει! Εμένα μου τηλεφωνεί 3,4, 5 φορές ημερησίως. Αισθάνεται πολύ άσχημα. Κι εγώ τον εμψυχώνω» δήλωσε ο δικηγόρος του, Χρήστος Νάστος, στο Star.

Ο πατέρας της 13χρονης, ο οποίος υπέστη έμφραγμα λίγη ώρα μετά τον θάνατο της κόρης του, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το χρονικό της τραγωδίας
Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον Αλμυρό Βόλου, με θύμα ένα 13χρονο κοριτσάκι.

Το άτυχο παιδί μπήκε στο γνωστό παιχνίδι «χαλί». Όταν αυτό άρχισε να γυρνά δαιμονισμένα, το κοριτσάκι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εκτοξεύτηκε από το μηχάνημα και έπεσε πάνω σε διπλανό παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα; Τραγωδία… το 13χρονο παιδί βρήκε φρικτό θάνατο.

Ένα κοριτσάκι που δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή, μια οικογένεια συντετριμμένη και μια ολόκληρη χώρα αμήχανη μπροστά στην ανευθυνότητα των υπευθύνων.

Ποιος φταίει που χάθηκε ένα κοριτσάκι μόλις 13 ετών; Ποιον πρέπει να ρωτήσουν οι γονείς αυτό το βασανιστικό «γιατί;» και να μάθουν το λόγο που «έσβησε» το αγγελούδι τους;

Οι ευθύνες έχουν γίνει «μπαλάκι» και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένας που να πει «ναι, εγώ φταίω, εγώ προκάλεσα την τραγωδία». Κανένας δεν είχε το θάρρος, την ευαισθησία να πάρει την ευθύνη για το θάνατο ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να ζήσει.

Σήμερα, Τρίτη 03/09, συγγενείς και φίλοι θα πουν το στερνό αντίο στο χαμογελαστό κορίτσι στον Αλμυρό Βόλου.

«Χάθηκε μια κούκλα και ήταν πολύ αγαπημένο και δεμένο με τον πατέρα του. Δεν άντεξε ο καημένος και έπαθε έμφραγμα» λέει συγγενής.

Εμφανίστηκε ο χειριστής
Μέσω του δικηγόρου του έδωσε το «παρών» ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ, από το οποίο έπεσε και χτύπησε θανάσιμα η 13χρονη στον Αλμυρό Βόλου.

Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό με καταγωγή από το Μπαγκλαντές. Ο νεαρός ήταν ο άνθρωπος που χειριζόταν το φονικό παιχνίδι τη μοιραία στιγμή, ωστόσο, όπως δηλώνει ο ίδιος «δεν φέρω καμία ευθύνη».

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο 27χρονος είναι σοκαρισμένος και φοβισμένος ενώ αναμένεται να κληθεί για να καταθέσει.

«Επικοινώνησα, του είπαμε εμείς είμαστε έτοιμοι μπορούμε να έρθουμε και τώρα. Ο διοικητής του Α.Τ μου είπε ότι “θα περιμένετε δική μου κλήση”» εξηγεί ο δικηγόρος του, Χρήστος Νάστος.

Τι ισχυρίζεται λοιπόν ο 27χρονος;
Ότι δεν τον βαραίνει κι αυτόν ουδεμία υπαιτιότητα στην πρόκληση του ατυχήματος.Ότι είδε μόνο το κορίτσι να εκσφενδονίζεται.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση προήλθε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς γλίστρησε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος. Με εντολή εισαγγελέα το μηχάνημα του λούνα παρκ θα ελεγχθεί από τρεις πραγματογνώμονες.

«Ακούστηκε ότι άφησε τα χέρια της αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο αληθεύει αυτό», λέει γείτονας, ενώ συγγενής της αναφέρει: «Γιατί δεν είχε ζώνες παντού να μην μπορεί να φύγει;»

Δεν ήταν το πρώτο περιστατικό
Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι 10 χρόνια πριν, σε πανηγύρι στη Χαλκίδα από το ίδιο παιχνίδι, το λεγόμενο “χαλί”, της ίδιας ιδιοκτήτριας και μάλιστα από την ίδια ακριβώς θέση που καθόταν η άτυχη μαθήτρια, έπεσε ένα 9χρονο κορίτσι, όπως μας λέει ο πατέρας της.

«Είχε πάθει αποκόλληση σπλήνας θλάση στα νεφρά, κατάγματα σε λεκάνη και κρανίο. Βρέθηκε στον αέρα να κρατιέται από την μπάρα, μετά το παιδί έφυγε από το μηχάνημα από ύψος 10 μέτρων και βρέθηκε σε απόσταση 15 μέτρα πέρα. Τι συνέβη τότε και τι συνέβη σήμερα και χάθηκε μια ζωή ενώ από τότε τα λέγαμε ότι το παιχνίδι αυτό είναι επικίνδυνο. Μάλλον δεν έγινε κάτι πάνω σε αυτό το μηχάνημα», λέει ο Γιάννης Μπουρτζίκας.