Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Δύο συλλήψεις από τις Αρχές

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην πόλη Ζανκτ Πέλτεν στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων APA.

Μέχρι στιγμής από τις επιθέσεις τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 15 ακόμη έχουν τραυματιστεί. Σημειώνεται ότι και ο ένας εκ των δραστών που σκόρπισε τον τρόμο χθες βράδυ τη Βιέννη είναι νεκρός.

Η χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης διαπράχθηκε από τουλάχιστον έναν «ισλαμιστή τρομοκράτη», ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και «συνιστά προσπάθεια αποδυνάμωσης της δημοκρατικής μας κοινωνίας, κάτι που δεν πρόκειται να αποδεχθούμε επ’ ουδενί», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου στις 06:00 (στις 07:00 ώρα Ελλάδας) τα νεότερα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται.
Ο τρομοκράτης όπως αποτυπώθηκε σε κάμερα από αυτόπτη μάρτυρα, την ώρα τη επίθεσης. Ο δράστης, «συμπαθών» του Ισλαμικού Κράτους, φόραγε ζώνη που έμοιαζε να περιέχει εκρηκτικά, η οποία όμως αποδείχθηκε πως ήταν ομοίωμα, και ήταν εφοδιασμένος με αυτόματο τουφέκι, ενώ ερευνάται το περιβάλλον του, αλλά δεν είναι δυνατό να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, για να μην παρακωλυθεί της αστυνομίας. Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες ότι έχουν γίνει συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, μια φωτογραφία του πιθανού δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild.