Τρομολαγνεία «ειδικών» για δεύτερο κύμα κορωνοϊού: Απαράδεκτες δηλώσεις για να σπείρουν τον φόβο!

Μόνο απαράδεκτες μπορούν να θεωρηθούν οι δηλώσεις για δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην χώρα κατά τους χειμερινούς μήνες με τις οποίες επιχειρούν να σπείρουν τον φόβο στους πολίτες.

Κλίμα τρομολαγνείας δημιουργεί η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, όπου έκανε την εκτίμηση ότι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα έρθει στην Ελλάδα Νοέμβριο προς Δεκέμβριο «γιατί τότε θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους».

«Έχουμε την τύχη στην Ελλάδα να έχουμε καλό κλίμα που μας βοηθάει να είμαστε για μεγαλύτερο διάστημα έξω ώστε να μην συνωστιζόμαστε και να έχουμε αποστάσεις» είπε, η κ. Κοτανίδου

Σε ποιο μοντέλο στηρίζει τις εκτιμήσεις της; Και εν τέλει ποιο μοντέλο είναι τόσο αξιόπιστο; Απαράδεκτες δηλώσεις ανθρώπων που αναζητούν ρόλο σε μια χώρα που ο κορωνοϊός ούτε καν την άγγιξε για λόγους που έχουμε ήδη αναλύσει πάρα πολλές φορές.

Και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα γίνει Γ’ ΠΠ. Βάσει ποιου μοντέλου γίνονται οι δηλώσεις αυτές και πως επιτρέπει η Δικαιοσύνη τέτοιες δηλώσεις χωρίς να επιλαμβάνεται.

Αν κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα κερδίσουν πολιτικά σπέρνοντας το φόβο στους πολίτες κάνουν λάθος γιατί οι πολίτες δεν θα ανεχθούν δεύτερο «lockdown» ακριβώς όπως γίνεται στην Σερβία.

Η καθηγήτρια συνέχισε τις τρομακτικές δηλώσεις ζητώντας από τους πολίτες να απέχουν ούτε λίγο ούτε πολύ και από την διασκέδαση αλλά και από τους δικούς τους ανθρώπους.

Για τα πανηγύρια και τον «συνωστισμό» που δημιουργείται κάλεσε τους πολίτες να τηρούν αποστάσεις από τους «φίλους ή την παρέα σας». «Κρατείστε αποστάσεις, αργότερα τα φιλιά και οι αγκαλιές. Όταν έρθει το εμβόλιο» είπε.

Για το εμβόλιο η καθηγήτρια εκτίμησε ότι θα το έχουμε «το αργότερο στις αρχές του 2021», δίνοντας μεγάλη πιθανότητα «να το έχει νωρίτερα η Οξφόρδη και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο».

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχουν μεταλλάξεις του κορωνοϊού «όμως δεν είναι τέτοιες που να έχουν επηρεάσει την μολυσματικότητα του ιού».

Χαρακτήρισε «ελεγχόμενη» την κατάσταση στην Ελλάδα ενώ, αντίθετα, «είναι πολύ άσχημα τα πράγματα παγκοσμίως».

​«Αυτό οφείλεται στο ότι όλος ο κόσμος έχει σταματήσει να κρατάει αποστάσεις και έχει γενικώς χαλαρώσει γι’ αυτό προσπαθούμε να κρατήσουμε πιο αυστηρούς τους κανόνες στην Ελλάδα» εξήγησε.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την κ. Κοτανίδου, κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά το ποσοστό όσων έχουν πάρει εξιτήριο μετά από νοσηλεία σε ΜΕΘ λέγοντας ότι «έχουμε συνολική θνητότητα που δεν ξεπερνάει πολύ το 35% που είναι ένα πολύ καλό ποσοστό. Αυτοί που καταλήγουν είναι συνήθως ασθενείς με μεγάλες ηλικίες και σημαντικά προβλήματα υγείας. Θα παρακολουθούμε για ένα χρόνο όσους παίρνουν εξιτήριο».

Ως προς το άνοιγμα του τουρισμού είπε ότι «η αντίδραση μας είναι γρήγορη γιατί είδατε ότι μπορούμε μέσα σε 24 ώρες να κλείσουμε τα σύνορα με μια χώρα».