Τσίπρας για την αλλαγή στην ΕΕΑ: «Ποιους κοροϊδεύει τώρα ο Αυγενάκης;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την αλλαγή των δύο μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ενώ ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.
Πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, για την ενέργεια του υφυπουργού Αθλητισμού να αντικαταστήσει τα δύο μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού παραπλάνησε τη Βουλή αφού δεν ενημέρωσε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

«Πήρε την απόφαση (ο Αυγενάκης) να αντικαταστήσει 2 από τα 5 μέλη, παρακάμπτοντας τον Νόμο Βασιλειάδη, τον Νόμο που είχαμε ψηφίσει εμείς, που έλεγε ότι για να ορίσεις μέλη σε αυτήν την Επιτροπή, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού,  θα έπρεπε να έχεις την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ήρθε λοιπόν στην Βουλή και την παραπλάνησε λέγοντας ότι θα μείνουν τα ίδια μέλη και πήγε μετά και τους άλλαξε, χωρίς να πάρει την Έγκριση της Βουλής, μην γίνει και κανά λάθος και δεν μπουν αυτοί που θέλουμε. Και αφού λοιπόν τους άλλαξε και η κοινή λογική λέει ότι τους άλλαξε για να ελέγξει το Μαξίμου τη σύνθεσή της Επιτροπής, αυτή η Επιτροπή βγάζει μια απόφαση. Και βγαίνει ο Αυγενάκης και κάνει δήλωση ότι δεν του αρέσει αυτή η απόφαση. Ποιους κοροϊδεύουν τώρα;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σχολίασε ο πρώην Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μετά από αυτή την ενέργεια τρώει «ξύλο» και από τις δύο πλευρές.

«Προσέξτε, για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, είναι σαν να έχεις τον Κωνσταντινέα που είναι διαιτητής  να σφυράει έναν αγώνα μέχρι το 90’ και μετά να τον αλλάζεις και να βάζεις έναν άλλο διαιτητή. Και στο 93’ να γίνεται μια αμφισβητούμενη φάση και να σφυρίζει πέναλτι, ε τι θα πει η φίλαθλη γνώμη; Ό,τι και να έδινε…  Είτε το έδινε είτε δεν το έδινε… Ξύλο θα έτρωγε και από τις δύο πλευρές, όπως τρώει τώρα ξύλο η Κυβέρνηση και από τις δύο πλευρές» είπε χαρακτηριστικά.