Τσίπρας για το εξοχικό στο Σούνιο: Δεν κρύβω τίποτα – Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλούν για σχοινί

Για το σπίτι που νοικιάζει στο Σούνιο μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι “η ΝΔ επέλεξε με 100 νεκρούς την ημέρα να στρέψει την επικαιρότητα στο σπίτι που νοικιάζω. Δεν είναι η πρώτη φορά που ενορχηστρώνεται κάτι τέτοιο”. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, “είναι οξύμωρο ο κ. Μητσοτάκης των 32 ακινήτων και το κόμμα των μεγαλοϊδιοκτητών και υπερχρεωμένων βουλευτών να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός του αντίπαλος”.

Αναφερόμενος στο σπίτι στο Σούνιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “δεν πρόκειται για βίλα. Βίλα είναι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με εκείνη του κ. Χριστοφοράκου. Αυτό είναι ένα μικρό, όμορφο σπίτι, εξοχικό σε μια όμορφη περιοχή. Σε μια περιοχή όπου νοικιάζονται παραθεριστικές κατοικίες με τη σεζόν. Με τη σεζόν νοικιάζω κι εγώ. Δίνω 6.000 ευρώ τον χρόνο μετά τη συμφωνία με έναν ιδιοκτήτη που είχε το συγκεκριμένο σπίτι επί 10 χρόνια σε αγγελία και δεν μπορούσε να βρει ενοικιαστή ή αγοραστή. Έχω δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, δεν κρύβω τίποτα”.

Σχετικά με τα εξώδικα προς δημοσιογράφους που έγραψαν “ψεύδη” όπως είπε ο κ. Τσίπρας για το θέμα του σπιτιού, τόνισε ότι “πρόκειται για συκοφάντες της δημοσιογραφίας που ανέλαβαν κατ’ εντολή του κ. Μητσοάκη να εκτελέσουν αυτό το συμβόλαιο. Έχω στείλει εξώδικα και αν δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια, θα υπάρχει και συνέχεια. Το κάνω πρώτη φορά γιατί πρέπει να υπάρχει κι ένα φραγμός στην αθλιότητα. Τα χρήματα που θα διεκδικήσω με αγωγή αν δεν αποκατασταθεί η αλήθεια θα τα δώσω στο ασφαλιστικό Ταμείο των ΜΜΕ”. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, “δεν είμαι υπέρμαχος της ποινικοποίησης του πολιτικού διαλόγου. Δίνω τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να γίνεται εκνευριστικός προς την εξουσία, αλλά όχι με ψεύδη”.

Στην ερώτηση πώς γίνεται ένας ιδιοκτήτης να μισθώνει το σπίτι του και να “μπαίνει μέσα”, όπως ισχυρίζονται στη ΝΔ αλλά και συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε το εξής: ο ιδιοκτήτης δεν είναι κάποιος επιχειρηματίας διαπλεκόμενος, δεν είναι κάποιος επιχειρηματίας με κρατικές συναλλαγές. Έχει μια επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι έντιμος άνθρωπος, γνωστός στην ευρύτερη περιοχή. Το ακίνητο το είχε ανεκμετάλλευτο για 10 χρόνια. Όταν είχα πάει για δείπνο σε γνωστή ταβέρνα του Σουνίου, ο ταβερνιάρης που έμαθε ότι είχα αφήσει το προηγούμενο σπίτι που νοίκιαζα στην περιοχή γιατί ήθελε να μείνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, μου είπε “θα ψάξω εγώ να βρω μήπως υπάρχει κάποιο σπίτι για να μείνεις εδώ”. Και μάλιστα όταν βρέθηκε το τωρινό σπίτι μου είπε “θα μείνεις σε ένα σπίτι 70 τ.μ. εσύ;”. Του απάντησα “ναι γιατί είναι μια αγαπημένη περιοχή. Και ειδικά όταν ήμουν Πρωθυπουργός που δεν μπορούσα να απομακρυνθώ για πολλές ημέρες το καλοκαίρι για διακοπές, ήταν σημαντικό για εμένα να έχω τη δυνατότητα να είναι η οικογένειά μου κοντά. Μου είχε πει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού “εγώ έτσι και αλλιώς θα έκανα ανακαίνιση και επειδή δεν έχω σπουδή να πουληθεί άμεσα το σπίτι δεν έχω πρόβλημα να μείνεις εσύ για 3-4 χρόνια”.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι, θα πάρω μαζί μου και τον κ. Μητσοτάκη, θα ρωτήσω πρώτα το γραφείο Τύπου της ΝΔ” και πρόσθεσε “στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα απηύθυνε ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για να απαντήσει: “Θα δώσει στη δημοσιότητα τα έξοδα που αφορούν στη συντήρηση των 32 και πλέον ακινήτων που κατέχει; Θα δώσει τα ενοίκια που αφορούν στον ίδιο; Το 1,5 εκατ. ευρώ που χρωστάει ο κ. Μητσοτάκης στις τράπεζες είναι πολύ ή λίγο;”. Όπως προανήγγειλε μάλιστα “θα φέρουμε τροπολογία που θα υποχρεώνει τους πολιτικούς να δηλώνουν την πορεία των δανείων τους”.