Υπάρχει ελπίδα-Όλα πήγαν καλά με τη χορήγηση της θεραπείας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ!

Θετικά είναι τα νέα για το μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ μετά την θεραπεία που έλαβε στη Βοστώνη όπου και βρίσκεται με την οικογένεια του.

Ο γιατρός του, παιδονευρολόγος Βασίλης Δάρρας δήλωσε ότι «όλα πήγαν καλά» και έστειλε μήνυμα ότι «υπάρχει ελπίδα».

«Το μήνυμα είναι να μην χάνεται η ελπίδα», δηλώνει ο γιατρός του Παναγιώτη – Ραφαήλ, σε δηλώσεις του από τη Βοστώνη όπου ξεκίνησε τη θεραπεία το μικρό αγγελούδι, μετά την περιπέτεια που συγκλόνισε και συγκίνησε όλη την Ελλάδα.

Ο παιδονευρολόγος Βασίλης Δάρρας, επικεφαλής του ανάλογου τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, εξήγησε ότι υπάρχει «μια σχετική αγωνία» διότι η εν λόγω θεραπεία «ενέχει κινδύνους» που δεν παρουσιάζονται κατευθείαν.

Εξηγώντας πώς γίνεται η θεραπεία, είπε ότι το φάρμακο χορηγείται ενδοφλέβια και πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει την οικογένεια για τυχόν παρενέργειες, τονίζοντας όμως ότι «η πιθανότητα είναι μικρή».

Ερωτηθείς για την αντίδραση των γονιών του Παναγιώτη – Ραφαήλ, ο κ. Δάρρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «φαίνονταν ενθουσιασμένοι» και «πάρα πολύ χαρούμενοι».

«Όλα πήγαν καλά, φαίνονται προς το παρόν πάρα πολύ χαρούμενοι ότι κατάφεραν να πετύχουν κάτι τέτοιο, το οποίο και οι ίδιοι το θεωρούσαν αδύνατον και εγώ ο ίδιος που είχα στείλει e-mails πριν από 6 μήνες το θεωρούσα αδύνατο λόγω του τεράστιου ποσού που έπρεπε να συγκεντρωθεί για να γίνει αυτή η θεραπεία», τόνισε.
Εξήγησε ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δεν μπορεί να δοθεί σε παιδιά πάνω από 2 ετών. «Ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι 19 μηνών τώρα, οπότε υπήρχε κι αυτή η χρονική πίεση», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι οι γιατροί θα έχουν μια εικόνα για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ σε 3 μήνες και καλύτερη εικόνα σε περίπου έναν χρόνο, διευκρινίζοντας ότι η θεραπεία δεν θα οδηγήσει στην τελική αποθεραπεία, μιας και παιδιά με τέτοια συμπτώματα είναι αδύνατον να θεραπευτούν 100%.

Παρόλα αυτά, ο Βασίλης Δάρρας θέλησε να στείλει μήνυμα ελπίδας.

«Το μήνυμα είναι να μην χάνουν την ελπίδα γιατί η ασθένεια αυτή για πολλούς και διαφόρους λόγους έχει γίνει ο στόχος πολλών ερευνητικών προσπαθειών και όπως φαίνεται έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν κι άλλες θεραπείες στο μέλλον. Επομένως, υπάρχει ελπίδα», τόνισε.
«Βεβαίως υπάρχει, σίγουρα υπάρχει (σ.σ. ελπίδα)» για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκε «είναι τεράστιο για χώρες ακόμη και για τα δεδομένα χωρών όπως η Αμερική».