Υποδέχονται στα ιταλικά νοσοκομεία τους Ρώσους με ρωσικές σημαίες και εθνικό ύμνο: Οργή για την ΕΕ (βίντεο)

Μπορεί η νυν ιταλική κυβέρνηση να κατέληξε σε ταπεινωτική συμφωνία-υποχώρηση στις 11 το βράδυ με την Γερμανία για το οικονομικό πακέτο που θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού, έπειτα από έντονες διεργασίες το Eurogroup αλλά στο υποσυνείδητο του ιταλικού λαού όπως και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν αποτυπωθεί οι προσπάθειες και οι βοήθειες της Μόσχας στην καταπολέμηση της μόλυνσης στην Βόρεια Ιταλία.

Πρωτοφανές βίντεο αναρτήθηκε στο twitter που δείχνει πως η Ιταλία αλλάζει καθώς Ιταλοί γιατροί σηκώνουν μέσα σε νοσοκομείο την ρωσική σημαία ενώ ακούγεται απο τα μεγάφωνα ο ρωσικός ύμνος στην υποδοχή των Ρώσων συναδέλφων τους.

Οι Ρώσοι έχουν κερδίσει την αγάπη των Ιταλών και αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις όταν τελειώσει η πανδημία. Άλλωστε στη συνείδηση όλων έχει καταγραφεί ότι ακόμα και οι ΗΠΑ ζήτησαν βοήθεια από τους Ρώσουςμ την οποία και απέστειλαν σε πολύ χαμηλότερη τιμή της εμπορικής (το παραδέχτηκε χαμηλόφωνα και το State Departmnent).

Αντίθετα η απέχθεια των Ιταλών για την ΕΕ θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μόλις αντιληφθούν ότι το «πακέτο» των Ευρωπαίων θα αφορά μόνο κεφάλαια για «υγειονομικές ανάγκες, τις ανάγκες περίθαλψης και πρόληψης, άμεσα ή έμμεσα, λόγω του νέου ιού», αλλά όχι ενισχύσεις των οικονομιών!

Σύμφωνα με το ανεπίσημο κείμενο οι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε μια συμβιβαστική λύση: Αμεση χρηματοδότηση 500 δισ. ευρώ στα κράτη μέλη – η οποία μαζί με τις παρεμβάσεις κρατών και ΕΚΤ θα φτάνει στα 3 τρισ. περίπου – και πρόσβαση στην πιστωτική γραμμή του ESM για όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού. Μετά, όπως αναφέρει το κείμενο, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να παραμείνουν αφοσιωμένες στην ενδυνάμωση των οικονομιών τους.

pronews.gr