Υπόθεση Μαρκέλλας: Αυτή είναι η 33χρονη που κατηγορείται για απαγωγή και βιασμό -Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Αστυνομία τα στοιχεία και φωτογραφίες της 33χρονης που κατηγορείται για την υπόθεση απαγωγής της Μαρκέλλας.

Αργά το βράδυ της Τρίτης η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τα στοιχεία και την φωτογραφία της 33χρονης κατηγορούμενης για την απαγωγή και τον βιασμό της μικρής Μαρκέλλας. Η κατηγορούμενη ονομάζεται Ειρήνη Μούρθου και είναι γεννηθείσα το 1987. Στις φωτογραφίες φαίνεται μάλιστα το κοντοκουρεμένο μαλλί, με το οποίο προσπάθησε να ξεφύγει από τις Αρχές, καθώς είχε μάθει ότι την αναζητούσαν με βάση και το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά της.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών της 33χρονης, χρονικής διάρκειας έως 22-12-2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την 33χρονη

Δείτε την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το όνομα, τα στοιχεία ταυτότητας, η φωτογραφία και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 33χρονης ημεδαπής, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σχετικό το από 18-06-2020 Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας).

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να μεταχειριστεί ο δράστης τον ανήλικο σε ανήθικες ασχολίες μη έχοντας συμπληρώσει ο ανήλικος τα 14 έτη, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο – παθόντα ο οποίος δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, πορνογραφία ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το δωδέκατο έτος της ηλικίας του, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστικά ιδία χρήση και έκθεση.

Πρόκειται για την:

(επ) ΜΟΥΡΘΟΥ (ον) Ειρήνη του Κοσμά και της Ευαγγελίας , γεν. 1987.

Η 33χρονη που κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού και αρπαγής της μικρής Μαρκέλλας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 22-12-2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στα τηλέφωνα 2310-388456 και 2310-388458. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Στη φυλακή η 33χρονη για την απαγωγή της Μαρκέλλας
Τη Δευτέρα, η 33χρονη, μετά την απολογία της, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Η κατηγορούμενη φέρεται να αρνήθηκε τις κακουργηματικές κατηγορίες. «Δεν υπήρξε ερωτική έλξη για την 10χρονη σε καμία περίπτωσή για ανήλικα παιδιά. Επιλέγω ερωτικούς συντρόφους μεγαλύτερους σε ηλικία από εμένα. Έτσι όπως την πήρα έτσι θα την παρέδιδα. Ήμουν θολωμένη (βλέποντας ειδήσεις) σε μια κατάσταση που δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω. Κατέστρεψα τον φορητό υπολογιστή στην Κατερίνη όταν διάβασα ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά στην σύλληψη μου, πανικόβλητη για να μην εντοπιστώ», είπε απολογούμενη η 33χρονη, σύμφωνα με το δικηγόρο της.