Φωτιά στην Κερατέα : Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής -Εκκενώθηκε οικισμός και Οικοτροφείο!

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Φέριζα στην Κερατέα, στα όρια με το Λαύριο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει δασική έκταση, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι’ αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Εκκενώθηκε οικισμός και Οικοτροφείο
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, λίγο πριν τις 13:00 έγινε προληπτική απομάκρυνση ατόμων από τον οικισμό της Φέριζας, ενώ έχουν απομακρυνθεί και τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Παράλληλα, όπως τονίζει στον Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό Φέριζα, όπου έχει φτάσει η φωτιά. Η Πυροσβεστική υπηρεσία δεν αποκλείει να υπάρχουν ζημιές σε κήπους και μάντρες σπιτιών. Επίσης, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.
Επιτόπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.