Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς! ΔΕΝ χαλαρώνουμε! Τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό στο Ραμαζάνι! (BINTEO)

Τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό στο Ραμαζάνι – Σε καραντίνα 121 επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Σε καραντίνα τέθηκαν 121 επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης σε κατ’΄όικον εγκλεισμό τέθηκαν 39 γιατροί της μονάδας.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε επίσης ότι η κλινική δεν σφραγίστηκε και ότι όλα τα μέτρα που πήραν ήταν για να συνεχίσει να λειτουργεί η μονάδα και να συνεχίσει να κάνει τις αιμοκαθάρσεις οι νεφροπαθείς. Αυτοί δεν μπορούν να μεταφερθούν άλλου και έπρεπε να συνεχίσουν. Αυτό που κάναμε ήταν να απομακρύνουμε τους θετικούς και να τους στείλουμε σε νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης πως όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από την κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό ήταν αρνητικά.

Σε ότι αφορά το Ραμαζάνι επανέλαβε ότι τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό. Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών από τον θρησκευτικό λειτουργό και μόνο με τέσσερα άτομα.

Προειδοποίηση ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας πως τα μέτρα είναι σε ισχύ μέχρι τις 4 Μαΐου και ότι δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση.

«Πλέον συζητάμε για την επόμενη φάση των μέτρων, ωστόσο πρέπει να μείνουμε σε επαγρύπνηση. Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», είπε και τόνισε πως «τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ έως τις 4 Μαΐου».