Ώρα και για ξένους δικαστές!

Ο Έλληνας δικαστής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και στο ποδόσφαιρο. Ήρθε η ώρα για ξένους δικαστές.

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Δύο δικαστήρια με τακτικούς δικαστές, αποφάσισαν πως η επιτροπή Αυγενάκη έβγαλε μία δεσμευτική απόφαση. Δηλαδή άνθρωποι που καλούνται να δημιουργήσουν αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία, εξέλαβαν σοβαρά μία υπόθεση που ηγήθηκε αυτής ο κουμπάρος του Αυγενάκη, ένας που μία μέρα πριν ήταν σε δικηγόρο του Μαρινάκη, ένας που σύμφωνα με την καταγγελία Παναγόπουλου τα παίρνει και σε αντίστοιχη απόφαση στο παρελθόν είχε ψηφίσει το αντίθετο και μία μυστήρια που πίστευε πως ο Σώρρας έχει 600 δις ευρώ για να σώσει τον τόπο.

Αυτή την επιτροπή καρτούν λοιπόν, πήρανε στα σοβαρά οι τακτικοί δικαστές που τόσο αγώνα έκανε ο ΠΑΟΚ για να αντικαταστήσουν τα σούργελα που αποτελούσαν παλαιότερα τις επιτροπές. Κακώς. Και ο ΠΑΟΚ κουμπάρους του έπρεπε να βάλει. Όπως ο Αυγενάκης.

Σε αυτή τη χώρα, ο τακτικός δικαστής δεν σε δικάζει αν έχει στο μυαλό του πως αν το κάνει θα τον ξεφωνίσουν πέντε ΜΜΕ ή αν έχει διαπιστώσει πως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έβγαλε μία απόφαση με δική του στημένη επιτροπή. Που να μπλέκει; Δεσμευτική λέει «η απόφαση των κλόουν».

Να παρακαλάς να δικαστείς και να μη μπορείς. Καινούργιο είναι αυτό. Όμως επειδή έχει παραγίνει το κακό με αυτούς τους αχυράνθρωπους, ο ΠΑΟΚ οφείλει πλέον να προασπίσει τα συμφέροντά του. Η προσφυγή στο CAS είναι το τίποτα μπροστά στα υπόλοιπα.

Από το 2012 που ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε τον έλεγχο του ΠΑΟΚ, έχουν προκύψει απίστευτες δικαστικές αποφάσεις εναντίον του και υπέρ των άλλων. Μιλάμε για παρωδίες που δεν τις χωρά ο κοινός νους.

Το ημιξύλο που έφαγαν οι παίκτες του Πλατανιά με τις κάμερες να έχουν πάθει λουμπάγκο, το ρολό που έστειλε τον Γκαρθία σε νοσοκομείο χορηγό της ομάδας του φορώντας κολάρο, την επιτροπή κωμωδία του Αυγενάκη.

Να είσαι αυτός που επενδύει για να αποκτήσει δυναμική το ποδόσφαιρο την στιγμή που ο ΠΑΟ έχει θέματα και η ΑΕΚ ήταν στα αλώνια της Γ΄Εθνικής και μόλις αρχίζεις να διεκδικείς να έχεις πάρει ένα νταμπλ, να σου έχουν κλέψει ένα και να μη σε αφήνουν να διεκδικήσεις ένα πρωτάθλημα, επειδή κάνουν ότι γουστάρουν στη δικαιοσύνη.

Εδώ λοιπόν ο ΠΑΟΚ καλείται να βρει το μοτίβο που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες μίας χώρας Μητροπολιτικής, που οι υπόλοιποι πρέπει να παίζουν ρόλο κομπάρσου.

Η κατάσταση είναι γνωστή, κανένας δεν μπορεί να ελπίζει σε ισονομία, κανένας δεν μπορεί να ποντάρει στη Πολιτεία, κανένας δεν είναι σε θέση να πείσει πως θα δούμε κανονικό ποδόσφαιρο.

Η αλλαγή μοτίβο από τον ΠΑΟΚ είναι επιβεβλημένη. Όποιον έχεις απέναντί σου είναι αν όχι εχθρός, σίγουρα λιγότερο φίλος από ότι με τον εχθρό σου. Όποιον έχεις απέναντί σου ή κονομάει ή φοβάται τον αντίπαλό σου. Όποιον έχεις απέναντί σου ή πρέπει να κονομάει ή να σε φοβάται.

Λυπάμαι που το λέω – και το γράφω – αλλά αυτή είναι η χώρα μας. Και αποδείχτηκε πως οι καλές προθέσεις για ένα προϊόν κανονικό, δεν αρκούν για να το δούμε μπροστά μας.