Άξιζε κάτι καλύτερο!! Η εμφάνιση… φάνηκε στο χειροκρότημα! Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 2-3

Σε μια υπέροχη ποδοσφαιρική παράσταση, ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια και τη Μπάγερν αλλά ηττήθηκε 2-3 και έμεινε στον έναν βαθμό.
Απλή διαφορά κλάσης! Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε απέναντι στο κυνικό γερμανικό μεγαθήριο, προηγήθηκε, κράτησε μπάλα, έφτιαξε τις ευκαιρίες του, μείωσε ξανά στο φινάλε, ωστόσο η Μπάγερν έδειξε ότι σε αυτό το επίπεδο, αφενός ότι τα λάθη πληρώνονται ακριβώς, αφετέρου ότι οι λεπτομέρειες κάνουν στο φινάλε τη διαφορά. Η νίκη (2-3) της γερμανικής ομάδας τη στέλνει πια στους 9 βαθμούς και την κάνει απόλυτο φαβορί πρωτιάς, ενώ για τους Πειραιώτες επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα και θα κυνηγήσουν στο φινάλε τη νίκη επί του Αστέρα για την 3η θέση. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού, πρώτη εντός έδρας στην Ευρώπη μετά από 10 ματς, ωστόσο παρέμεινε χωρίς νίκη σε ματς ευρωπαϊκού ομίλου για 12 σερί αγώνα.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, από τα πρώτα δευτερόλεπτα η Μπάγερν προσπάθησε να κυριαρχήσει στο Καραϊσκάκη, όπως κάνει δηλαδή και σε κάθε άλλο γήπεδο, με πολύ έντονη πίεση και φουλ επίθεση. Αυτό δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα και κυρίως πάνω στα δυο στόπερ Σεμέδο και Μεριά, ενώ αρκετές λάθος «ερυθρόλευκες» πάσες, υπήρξαν και στη μεσαία γραμμή. Γρήγορα πάντως ο Ολυμπιακός βελτίωσε τις αντιδράσεις του, με τριπλή ζώνη άμυνας και με δική του πίεση στα χαφ, αλλά όχι «ψηλά» στην γερμανική άμυνα. Το πρώτο τέταρτο πέρασε με την βαυαρική ομάδα σε θέση επίθεσης και τους Πειραιώτες καλά κλεισμένους, με 11 παίκτες πίσω από τη μπάλα και πολύ καλές αλληλοκαλύψεις τηρουμένων των συνθηκών και των δυσκολιών του αγώνα.

Μάλιστα, η ομάδα του Μαρτίνς ευτύχησε να πάρει και κεφάλι στο σκορ με το προσφιλές δικό της στυλ υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου: με ταχύτατη κυκλοφορία μπάλας και επίθεση από την πτέρυγα. Ήταν η φάση του 23ου λεπτού όταν Ποντένσε, Μασούρας και Τσιμίκας συνδυάστηκαν, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί αξιοποίησε τη μισή ευκαιρία που χρειάζεται για να σκοράρει, με κεφαλιά από το πίσω δοκάρι. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος μετά το γκολ στη μεσαία γραμμή, κατάφερε να πιέσει πιο σωστά τους Γερμανούς και να βγει πιο συχνά από την άμυνά του, ωστόσο η Μπάγερν και πάλι βρήκε σχετικά γρήγορα την απάντηση στο 34′, εκμεταλλευόμενη το ότι η ομάδα του Μαρτίνς ξεθάρρεψε. Σκόρερ ήταν ο Λεβαντόφσκι που πήρε το ριμπάουντ σε σουτ του Μίλερ, μετά από επίθεση από τα δεξιά. Ως το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «κλειδώσει» το ματς, η Μπάγερν είχε ακόμη μια ευκαιρία για γκολ, ωστόσο η άμυνα των γηπεδούχων ανταποκρίθηκε, κρατώντας αυτό το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, με φουλ πίεση αυτή τη φορά ως και την εστία του Νόιερ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να χτυπήσουν την αργή γερμανική άμυνα με τα τέσσερα… πλάγια μπακ (σ.σ. Ερναντές, Παβάρ έπαιξαν ως στόπερ), ανεβάζοντας τους ρυθμούς τους στην κυκλοφορία της μπάλας και παίρνοντας και την κατοχή. Όλα αυτά έφεραν πέντε τελικές των Πειραιωτών και μια καλή ευκαιρία του Μασούρα, ωστόσο η… κυνική γερμανική μηχανή, ήταν αυτή που σκόραρε και πάγωσε το Καραϊσκάκη στην μία μόλις τελική της σε αυτό το διάστημα. «Δράστης» και πάλι ο Λεβαντόφκσι, μετά από νέο λάθος του Σεμέδο νωρίτερα. Απέναντι σε έναν απογοητευμένο Ολυμπιακό που στη συνέχεια επιτέθηκε μάλλον βιαστικά και όχι γρήγορα, η Μπάγερν απέδειξε για πολλοστή φορά ότι σε αυτό το επίπεδο όλα τα λάθη πληρώνονται και τελικά «καθάρισε» το ματς στο 75′ με το 1-3 του Τολισό. Ως το φινάλε, ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει, μείωσε με τον Γκιγιέρμε, είχε την ευκαιρία για το 3-3 με τον Ποντένσε, όμως… στο τέλος νίκησαν οι Γερμανοί.

sdna