Άρον άρον… στέγασον αυτούς! Μετά τις μονές, στρατόπεδα και αεροδρόμια για τους μετανάστες!

Τα πιο ευφάνταστα μέρη έχει σκεφτεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ως δομές φιλοξενίας μεταναστών στην εναγώνια έρευνά της με στόχο την εύρεση τόπου διαμονής για όλους αυτούς που μετέφερε από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Αφού έστειλαν μετανάστες μέχρι και σε μονές, όπως όλα δείχνουν, η εντεταλμένη ομάδα δράσης των υπουργών σκοπεύει να μετατρέψει σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων την αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αγρίνιο, έδρα της 132ας Σμηναρχίας Μάχης, που έγινε Αεροπορικό Απόσπασμα.

Μετά την υποβάθμιση της σε απλό αεροπορικό απόσπασμα, η πρώην Σμηναρχία, που έδρευε από το 1964 κοντά στον Πλάτανο Καλυβίων στο Αγρίνιο, έπαψε να έχει τις στρατιωτικές και τις άλλες επιχειρησιακές δραστηριότητες που ανέπτυσσε πρωτύτερα.

Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2014 η συγκεκριμένη βάση υποβαθμίστηκε από Απόσπασμα σε Φυλάκιο, ενώ έγινε υποστολή της σημαίας και του λαβάρου της Μονάδας, καθώς τώρα το Φυλάκιο υπάγεται διοικητικά στην 131 Σμηναρχία Μάχης του Ακτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρομίου στο Αγρίνιο, που έχει περιπέσει σε αχρησία, επιθεωρήθηκαν ήδη από αξιωματικό του Στρατού και αναμένονται εξελίξεις.

Μετά τα μοναστήρια, από τα οποία οι ίδιοι οι μετανάστες αποχώρησαν, η κυβέρνηση πιθανολογείται πως δεν έχει πού αλλού να πάει τους μετανάστες κι έτσι βρήκε τη λύση…

Όπως είναι φυσικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις διαφωνούν με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εξάλλου, για τη συγκεκριμένη αεροπορική βάση υπήρξε ενδιαφέρον και από το  Κατάρ, που θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο για την εκπαίδευση πιλότων. Εξάλλου, η Ελλάδα θεωρείται χώρα-πρότυπο για τους ιπτάμενους, λόγω καιρού, επειδή, δηλαδή, έχει ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο διάστημα του έτους, άρα είναι ιδανική για εκπαιδευτικές πτήσεις.

newsbreak.gr