Ένας κλαψιάρης αλαζόνας!

Έπρεπε να ασχοληθώ με τον γάμο μου, το έκανα και αυτό και πλέον επιστρέφω στα της καθημερινότητάς μου. Ο ΠΑΟΚ και ο ανταγωνισμός του. Έχει ψωμάκι. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Παρατηρούσα και γελούσα είναι η αλήθεια, την επιστολή του Ολυμπιακού στην ΕΡΤ. Μία ΠΑΕ, που δεσμεύεται με συμβόλαιο, μία ομάδα που έχει επωφεληθεί στο παρελθόν πολλές φορές από τη σχέση του με τα κρατικά μέσα.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είναι στην ελεύθερη αγορά, μπορεί να διαπραγματευτεί όπως θέλει και όποτε θέλει. Ο Ιβάν αν γουστάρει στη τελική τον στέλνει και στο OPEN. Έχει και δικό του κανάλι.

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν βέβαια, όπως κάθε επιχείρηση που επενδύει και δημιουργεί υπεραξία, θέλει να την εισπράξει κιόλας. Ουδέποτε δεν απαίτησε να μην την εισπράξει ο ανταγωνισμός. Όταν πχ η ΕΡΤ έδωσε υπέρογκα ποσά για τις συνθήκες της αγοράς πέρυσι, δεν είπε και τίποτα.

Όταν πχ η ΕΡΤ έδινε απίστευτα νούμερα στον Ολυμπιακό και συναδέλφους Τσουκαλάδες να κάνουν τη μέρα νύχτα, πάλι ο ΠΑΟΚ δεν έλεγε τίποτα. Ο Ολυμπιακός όμως έχει αυτό το ύφος του αλαζόνα που θα σε κάνει ντα αν τολμήσεις να παίξεις με τους κανόνες που τον ίδιο δεν βολεύουν.

Πιέζει για να μη πάρει ο άλλος μέρος αυτών που επένδυσε, μία ψείρα στα άχυρα σε σχέση με αυτά που θα επενδύσει στο γήπεδο ο ανταγωνιστής του. Παρότι ο ΠΑΟΚ επένδυσε, παρότι είναι νταμπλούχος. Δηλαδή αν δεν πάρει ο ΠΑΟΚ ποιος θα πάρει;

Η οπαδική βάση του Ολυμπιακού χτίστηκε με την βοήθεια των κρατικών μέσων. Για ποιον λόγο λοιπόν να μη χτιστεί και μία βάση του ΠΑΟΚ; Επειδή το θέλουν αυτοί;

Ο Ολυμπιακός το παίζει καλά το παιχνιδάκι της επικοινωνίας, αλλά κάπου εδώ θα πρέπει η αγορά να παίξει με τους κανόνες της και όχι με αυτά που θέλουν τα κακομαθημένα. Ξέχωρα από το που θα έχει τηλεοπτική στέγη ο ΠΑΟΚ του χρόνου, ως ελεύθερο εμπορικό προϊόν θα πρέπει να δεχτεί τις προτάσεις που του αξίζουν βάσει εικόνας ομάδας και επένδυσης σε ένα προϊόν που σχεδόν μόνο αυτός παλεύει να το διατηρεί αναβαθμισμένο.

Στο φινάλε, όλοι ΠΑΟΚ βλέπουν. Δικοί του και απέναντι.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε άλλα θεματάκια να μας απασχολούν. Ειδικά στα ΜΜΕ ανοίγονται νέοι ορίζοντες μετά την παρουσία …αντικειμενικών συναδέλφων σε ΜΜΕ που δεν υπήρχαν ούτε στις μετρήσεις.

Για παράδειγμα, η παρουσία του Αντώνη Καρπετόπουλου σε οπαδικό ραδιόφωνο του Άρεως, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε μία άλλη οπτική στη καθημερινότητά μας. Ήδη συζητάω με τον Libero, να με δώσει δανεικό για έναν χρόνο στον Sport FM, με χαμηλή οψιόν αγοράς. Οι άνθρωποι ανοίγουν ορίζοντες, όχι σαχλαμάρες.

Στον Άρη βέβαια γενικά δεν ενοχλούνται. Θεωρούν πως όντως η χρηματιστηριακή αξία του Κλιγκόπουλου ήταν 300 χιλιάδες ευρώ, θεωρούν πως οι Σιώπης – Φετφατζίδης πήγαν ελεύθεροι σε αυτούς, ο Ράντος είναι σπουδαίος προπονητής τερματοφυλάκων και η σχέση του με τον Πειραιά είναι μακρινή, θεωρούν πως ο Ιντέγιε δεν έχει καμία σύνδεση με το λιμάνι. Και εννοείται πως θεωρούν πως ο Καρπετόπουλος έκλεισε σε ένα ραδιόφωνό τους, για να αναλύει τα παιχνίδια της ομάδας τους.

Εμείς το βλέπουμε λίγο διαφορετικά βέβαια, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τα ίδια μυαλά.

Υπάρχει και η μακέτα του γηπέδου που έβγαλε ο Θόδωρος, ο πιο γρήγορος είναι η αλήθεια παράγοντας στη χώρα. Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει.

Σε αυτά δεν παίζεται, του βγάζω το καπέλο. Όμως θα ήθελα να δω τι θα πει στην ανάλυση του πρότζεκτ, πως ακριβώς θα φτιαχτεί, τι θα προσπαθήσει να κερδίσει επειδή και ο ΠΑΟΚ πάει να κάνει γήπεδο και το βασικότερο, το πως θα το χρηματοδοτήσει. Ο ίδιος ή οι συνεργάτες του.

Σε άλλα νέα, το κουβάρι ξετυλίγεται στην υπόθεση του Ραούλ Μπράβο και υπάρχει ένας άνθρωπος κλειδί που αν κελαηδήσει θα κλάψουν μανούλες. Έτσι λέει η ποδοσφαιρική πιάτσα. Μέχρι σήμερα κρατάει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πόσο μπορεί ένας άνθρωπος να αντέξει στις πιέσεις των αρχών.

ΥΓ Στη ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενεπλάκη ο Γιώργος Καραμάνος. Δεν τον γνωρίζω, δεν έχω βρει κάτι που να μου δημιουργεί σιγουριά, ακούω μισόλογα για επενδυτές που προέρχονται από τη συνεργασία με τη διαφημιστική του.

Δεν ξέρω αν έχει ή δεν έχει λεφτά. Ξέρω πως χθες κόπηκε ο ομφάλιος λώρος με τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Προφανώς και ο Κατσαρής τον μελετά, προφανώς και ο Μπάνε είναι πιεσμένος και μπορεί να κάνει το λάθος. Όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να συζητά ένα μη στέλεχος της ομάδας, με τον προπονητή της.

Θα έπρεπε πρώτα να δοθούν οι όποιες εγγυήσεις, να έχουν δοθεί ήδη τα πρώτα χρήματα και μετά να καθίσει στο τραπέζι ο άνθρωπος που θέλει να πάρει τις τύχες του τμήματος.

Το ότι ο ΠΑΟΚ σήμερα, με τα δεδομένα που υπάρχουν του χρόνου τέτοιο καιρό θα είναι στην Α2, το έχω γράψει και στο παρελθόν. Όμως το να καταλύσει βασικές αρχές μίας συμφωνίας μεταβίβασης έστω του μάνατζμεντ, είναι κάτι που με βρίσκει αντίθετο όσο ελάχιστα πράγματα.

Πρώτα πληρώνεις και μετά μιλάς. Είναι ο νούμερο ένα κανόνας στις συμφωνίες.