Ένα συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ για τον Πατριάρχη του Παναθηναϊκού, Παύλο Γιαννακόπουλο: «Είναι εδώ, είναι παντού»

Ένα χρόνο μετά το αντίο του αξεπέραστου Παύλου Γιαννακόπουλου, ο γιος του Δημήτρης, ο Αλβέρτης, ο Μ.Παπαδόπουλος και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντος συνθέτουν ένα εκπληκτικό βίντεο-αφιέρωμα που έρχεται σήμερα στο φως.

Πέρασε περίπου ένας χρόνος από μία ημέρα που συγκλόνισε και έριξε στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό. Όταν έγινε γνωστό πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφυγε από την ζωή, η οικογένεια του Παναθηναϊκού και σύσσωμο το ελληνικό μπάσκετ θρήνησαν για την απώλεια ενός πραγματικά σπουδαίου ανθρώπου, ο οποίος «έχτισε» τον μύθο του «Τριφυλλιού» με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ξεπέρασε τα στενά όρια του… απλού παράγοντα και εξελίχθηκε σε Πατριάρχη του Παναθηναϊκού, στον πρόεδρο που αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος, από την πρώτη φορά που ενεπλάκη στα «πράσινα» δρώμενα, το μακρινό 1971.

«Τίποτα δεν έχω αλλάξει και δεν έχω σκοπό να αλλάξω κάτι. Όλα είναι ίδια, όπως ήταν. Πάρα πολλές οι συμβουλές του, όλες σωστές. Κρατάω πάνω απ΄όλα το “άκου τον κόσμο”. Με τον πατέρα μου είχα μία πολύ δεμένη σχέση. Ερχόταν σπίτι, πηγαίναμε εμείς… Καθημερινή και δυνατή σχέση. Είναι εδώ, είναι παντού», αναφέρει στο συγκλονιστικό αφιέρωμα για τον Παύλο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που έχει αναλάβει να συνεχίσει την μεγάλη κληρονομιά του στον Παναθηναϊκό και στην Βιανέξ.

Στο «είναι εδώ, είναι παντού» του Δημήτρη αποτυπώνεται και η τεράστια επιρροή του πατέρα του, ακόμα και σήμερα, στο ΟΑΚΑ και στις ζωές των ανθρώπων που τον ήξεραν.

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε μία σπουδαία κληρονομιά την οποία κουβαλάμε και οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε χρονιά. Αισθάνομαι δέος, νοσταλγία και απόλυτο σεβασμό», αναφέρει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης για τον εμβληματικό παράγοντα του «Τριφυλλιού», που έγραψε ιστορία ακόμα και στις πιο μικρές και καθημερινές στιγμές της ζωής.

Στο τρομερό αφιέρωμα που ακολουθεί άλλωστε μπορείτε να ακούσετε ξεχωριστές ιστορίες για τον Παύλο, καθώς και στιγμές από την ζωή του, Μία ζωή με δύσκολες στιγμές, με ασταμάτητη δουλειά και, κυρίως, μεγάλες επιτυχίες, αναλλοίωτες στον χρόνο.

Στο βίντεο μιλούν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ εκτενείς αναφορές για τον Παύλο γίνονται από την Μαριά Παρδάλη και την Βάσω Τσαπικούνη, που είχαν την θέση του γραμματέα του στην Βιανέξ.