Ένταλμα σύλληψης για τον Καρυπίδη – Απευθείας ανάθεση 1,59 εκατ.€ από την Περιφέρεια Πειραιά!

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Θόδωρο Καρυπίδη, για χρέη προς το Δημόσιο! Το οξύμωρο μάλιστα είναι ότι ταυτόχρονα αποκαλύπτεται νέα ανάθεση από το Δημόσιο, ύψους 1,59 εκατ ευρώ, με πρωταγωνιστή τον ισχυρό άνδρα του Άρη και την περιφέρεια Πειραιά.
Ημέρα αποκαλύψεων και συλλήψεων η σημερινή για την ειδησεογραφία, με την τελευταία πληροφορία να αφορά τον ισχυρό άνδρα του Άρη, Θεόδωρο Καρυπίδη, για τον οποίο όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ «εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για χρέη προς το Δημόσιο».

Όπως είχε γράψει το SDNA, ο Θόδωρος Καρυπίδης μετά από επερώτηση 34 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στη δίνη του κυκλώνα, καθώς ανέκυψε μείζον ζήτημα με την ανάθεση διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής στην Amani Swiss, εταιρία συμφερόντων του ισχυρού άνδρα του Άρη, και την πρωτοφανή υπερτιμολόγηση των rapid tests.

Οι εξελίξεις ωστόσο είναι ραγδαίες σε ό,τι έχει να κάνει με τον Καρυπίδη: όπως αποκάλυψε σήμερα η τηλεόραση του ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, εναντίον του προέδρου του Άρη έχει εκδοθεί από την εισαγγελία της Βέροιας ένταλμα σύλληψης για χρέη προς το Δημόσιο, προφανώς για υπόθεση που δεν έχει να κάνει με τα rapid test.

Το κανάλι του Φαλήρου λοιπόν προφανώς επιβεβαίωσε από το δικαστικό και αστυνομικό ρεπορτάζ τα συνεχή ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για «Μεγαλοπαράγοντα ΠΑΕ ομάδας της Θεσσαλονίκης», ο οποίος καταζητείτο και το τελευταίο διάστημα αγνοείται από τα ελληνικά γήπεδα.

Πέραν τούτου, όμως, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο ΣΚΑΪ, πλανάται οσμή σκανδάλου σε ακόμα μία υπόθεση που εμπλέκεται το όνομα του Θεόδωρου Καρυπίδη, που φέρεται να προμηθεύει κι άλλους φορείς του Δημοσίου. Ενώ την ίδια ώρα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο!

Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2020 η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και Αιγαίου απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για 500.000 μάσκες, στην οποία συμμετέχει η Amani Swiss- κάτι που προκαλεί εντύπωση, μιας και η συγκεκριμένη εταιρεία ουδεμία σχέση έχει με την προμήθεια των μασκών, αφού μέχρι τότε ασχολούνταν κυρίως με άλλες υπηρεσίες (συμβουλευτικές, real estate, τεχνολογίας κ.α.)

Στις 10 Απρίλη επικυρώνεται στην εταιρία του Καρυπίδη την προμήθεια των 500.000 μασκών, έναντι του ιλιγγιώδους ποσού 1.590.000 ευρώ! 

Τον Ιούνιο η Amani Swiss ζητά και παίρνει παράταση ενός μηνός για να τις παραδώσει και έναν μήνα μετά επιθυμεί τη λύση της σύμβασης, καθώς δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην προμήθεια των μασκών!

«Πρόκειται για μία φάμπρικα απευθείας αναθέσεων στην ουσία, χωρίς να διασφαλίζεται η παραμικρή δυνατότητα ανταγωνισμού πράγμα το οποίο οδηγεί σε σημαντική βλάβη του Δημοσίου συμφέροντος. Και βεβαίως σε όφελος συγκεκριμένων οικονομικών φορέων» ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Χρήστος Καραμάνος.