Ένταση στην Αγία Παρασκευή: Μεγάλη ομάδα ατόμων αρνούνται να φύγουν από την πλατεία! Φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα στην Αγία Παρασκευή, μετά την απόφαση της αστυνομίας να κλείσει την πλατεία Αγίου Ιωάννου για την αποφυγή συγχρωτισμού όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.

Περίπου 100 άτομα βρίσκονται ωστόσο στην πλατεία και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, περιπολικό της οποίας τους καλεί να αποχωρήσουν για λόγους δημόσιας υγείας, για την αποφυγή διασποράς της νόσου του κορωνοϊού. Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. Στην περιοχή όμως μαζεύονται και άλλα άτομα που διαφωνούν με την απόφαση της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνος με την απόφαση κλεισίματος της πλατείας Αγίου Ιωάννου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Ζορμπάς. Όπως είπε συγκεκριμένα ο κος Ζορμπάς, είναι χαρούμενος για αυτήν την απόφαση καθώς στην εν λόγω πλατεία μαζεύτηκε πλήθος ατόμων, αφού ενδεικτικά μάλιστα μόνο για την Δευτέρα να υπολογίζεται πως στο σημείο συγχρωτίστηκαν πάνω από 500 άνθρωποι.

https://www.youtube.com/watch?v=Y4tk2vzBT2s

«Μας θορύβησε αυτό, κι ακόμη περισσότερο εμένα που είμαι πνευμονολόγος» τόνισε ο δήμαρχος.

Κλειστή θα παραμένει από τις εννέα το βράδυ έως τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκεύη, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.