Έξαλλος ο Βελόπουλος με Νέα Δημοκρατία! Από το Σεπτέμβρη σας έλεγα κάντε αυτό που κάνατε σήμερα! Κάνετε εγκλήματα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση από βήματος Βουλής είχαμε , από τον Κ.Βελόπουλο τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Φυσικά η ομιλία περιστράφηκε γύρω από την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα και την επιλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Aξίζει να δείτε απόσπασμα από τη Βουλή στις 23/9/2019 για να καταλάβετε το μέγεθος της δικαίωσης των όσων έλεγε τότε.

Αναλυτικά:

Ακόμα μία φορά να χαιρετίσω την παρουσία του στρατάρχη Χαφτάρ στο Ελληνικό κοινοβούλιο που θα επρεπε να έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο. Στη ΝΔ καθυστερείτε σκανδαλωδώς σε όλα τα θέματα.

Πριν από λίγο ο Υπ. Εξ. Δήλωσε ότι περιμένουμε από την Γερμανία, από την ΕΕ, από τις σύμμαχες χώρες. Κι εγώ αναρωτιέμαι: Μα περιμένουμε από τις άλλες χώρες να μας σώσουν; Περιμένουμε από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που φάνηκε ότι είναι ανύπαρκτη; Αν περιμένουμε από τους άλλους, αυτό σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι.

Είχε πει προεκλογικά ο πρωθυπουργός ότι θα θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας. Στο χωριό μου λέμε μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης. Γιατί δεν μπορεί να λέτε προεκλογικά ότι θα θέσετε βέτο για τα Σκόπια και μετά να μέμφεστε τον Μακρόν για την πολιτική που ακολουθεί έναντι των Σκοπίων.

Όταν πριν από κάποια χρόνια σας φώναζα να οριοθετήσετε ΑΟΖ εσείς με χλευάζατε και λέγατε ότι δεν υπάρχει θέμα. Και σήμερα η χώρα κινδυνεύει από την ύπαρξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή. Το χειρότερο όμως είναι ότι η Γερμανία σας είπε ότι εκπροσωπείστε από την ΕΕ και εγώ αναρωτιέμαι έχουμε κοινά συμφέρονται με την Γερμανία και την Ιταλία στην περιοχή αυτή; Όχι. Εχουμε τελείως διαφορετικά συμφέροντα.

Είναι κατάντια να βάζετε τα δικά σας μέσα και τον ΣΚΑΪ να λένε ότι μετά τον Μητσοτάκη και τον Δένδια θα στείλουμε ως εκπρόσωπό μας στον Χαφτάρ στο Βερολίνο. Εγώ είμαι υπέρ του Χαφτάρ στην προκειμένη περίπτωση, αλλά ποιος εγγυάται ότι ο Χαφτάρ δεν μας γυρίσει την πλάτη αν αργότερα δεν μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε στην συγκεκριμένη περιοχή;

Λέγατε στον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία των Πρεσπών και τη Βόρεια Μακεδονάι ότι είναι σημαντική και ότι ισχυροποιεί τη θέση μας και σήμερα είδαμε ότι καθημερινά μας αδειάζουν. Και δεν αδειάζουν την κυβέρνηση και τη ΝΔ αλλά αδειάζουν την πατρίδα μας. Είστε η κυβέρνηση των Ελλήνων και όταν αδειάζουν εσάς αδειάζουν την πατρίδα μας και αδειάζουν όλους τους Έλληνες. Πού είναι οι σύμμαχοί μας; Πού στο καλό εξαφανίστηκαν όλοι;

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2019 σας έλεγα ότι αν δεν κάνετεΑΟΖ θα χάσουμε την υπόθεση Χαφτάρ στην Λιβύη και θα χάσουμε την ΑΟΖ. Χρειάστηκαν 6 μήνες για να ακούσετε την φωνή της λογικής. Λειτουργείτε με χρονοκαθυστέρηση. Ακούστε μας και θα πετύχετε. Όσο δεν μας ακούτε κάνετε εγκληματικά λάθη.

Ο Σάραφ χρηματοδοτείται από τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος δίνει οπλικά συστήματα και πληρώνεται σε πετρέλαιο. Μιλάμε για σχέση συναλλαγής των δύο πολιτικών. Ο Χαφτάρ ζητά να παίρνουμε πετρέλαιο από την Λιβύη και να δίνουμε όπλα ή χρήματα ή να τους βοηθήσουμε να βρουν αγορές. Θα το κάνει αυτό η ΝΔ; Γιατί όταν έχεις τον Χαφτάρ δίπλα σου τον πριμοδοτείς. Αφού άνοιξε εκεί μέτωπο η Τουρκία θα πρέπει εμείς να ενισχύσουμε τις άλλες ομάδες. Πολεμάμε δια της πλαγίας οδού.

Πάμε και το ν/σ. έχουμε καταλάβει αν βγει η Βρετανία από την ΕΕ τι ζημιά θα πάθουμε; Οι Βρετανοί εδώ βγαίνουν νικητές. Εμείς φοβόμαστε ότι θα φύγουν κεφάλαια. Γιατί τώρα έχουμε πακτωλό χρημάτων που εισρέουν στην χώρα.

Ο πρωθυπουργός πήγε τις προάλλες στην Αμερική, πήγε στον Τραμπ και έχει αναγκαστεί να συρθεί πίσω από τις ΗΠΑ επείδή η Γερμανία δεν μας βοηθά. Πάλι λάθος πολιτική ασκεί. Γιατί πρέπει να είμαστε δεδομένοι για τις ΗΠΑ; Υπάρχει η Κίνα, αναδυόμενη οικονομία, υπάρχει η Ινδία, επίσης αναδυόμενη οικονομία, υπάρχει η Ρωσία, η ορθόδοξη. Γιατί να είμαστε δεδομένοι για τις  ΗΠΑ και την ΕΕ; Μας υποσχέθηκαν οι Αμερικανοί ότι θα στείλουν αεροπλανοφόρο εδώ αν πάει ο Ερντογάν κάτω από την Κρήτη; Εγώ το μόνο που άκουσα ήταν ο Τραμπ έχει φίλο τον Ερντογάν.

Ο κόσμος εχει γίνει πολυπολικός. Η Βρετανία θέλει να ξαναγίνει μεγάλη γιατί βλέπει την πολυπολικότητα του κόσμου. Αυτή είναι η ουσία. Δείτε τι πρέπει να κάνουμε για να μην είμαστε πάντα πίσω. Δεν μπορούμε να είμαστε με τις ΗΠΑ που συγκρούονται με την Γερμανία για τον North Stream.

Ο Σρόϊτερ ρώτησε τον Μητσοτάκη στην συνέντευξη που έδωσε στον ALPHA τι θα κάνουμε αν η Τουρκία πάει κάτω από την Κρήτη. Και ο Μητσοτάκης είπε θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Ρωτά ο Σρόϊτερ: δηλαδή; Και ο Μητσοτάκης απαντά θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην χρειαστεί να κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Είναι αυτό απάντηση πρωθυπουργού;

Εγώ λοιπόν θα σας πω γιατί η Ελλαδα δεν μπορεί να έχει ίση μεταχείριση με την Τουρκία. Η Γερμαν ία έχει εμπορικό ισοζύγιο με την Τουρκία 36,4 δισ., στην Γερμανία δραστηριοποιούνται 80.000 τουρκογερμανικές εταιρείες, η Γερμανία δίνει υποβρύχια στην Τουρκία, η Ιταλία έχει εμπορικό ισοζύγιο 20 δισ. με την Τουρκία, η Αγγλία 17 δισ. η Γαλλία 15 δισ. η Ισπανία 12,5 δισ. Ποιοι είναι οι φίλοι μας ρε παιδιά; Αν νομίζετε ότι οι χώρες αυτές με τα δισ. που επενδύουν στην Τουρκία θα μας βοηθήσουν πλανάστε.  Δεν υπάρχουν φιλίες μεταξύ των κρατών.

Και από την άλλη πλευρά υπάρχει η πτωχή πλην τίμα Ελλάς και στον μετρό της Αθήνας υπάρχουν συσκευές που προέρχονται από την Τουρκία. Ο κ. Καραμανλής κατέβασε από το μετρό την αφίσα για τις αμβλώσεις που ενημέρωναν ότι η άμβλωση είναι κακή και την ίδια ώρα στο μετρό υπάρχουν τουρκικά μηχανήματα εταιρείας η οποία κατασκευάζει όπλα. Εμείς τους δίνουμε λεφτά και εκείνοι κατασκευάζουν όπλα. Αυτοί είμαστε.

Να πάμε και στην διαφωνία μας με την κ. Σακελλαροπούλου ως υποψήφια για την προεδρία της δημοκρατίας.  Εδώ έχω φωτογραφίες. Δείτε. Σαχάρα. Ξέρετε τι είναι ; Οι Σκουριές. Πώς έχουν γίνει οι Σκουριές. Και αυτή η κυρία ενέκρινε την περιβαλλοντική μελέτη για τις Σκουριές. Κατά τα άλλα έχει περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Είστε φοβικοί. Αν καλούσατε τον Χαφτάρ από τον Σεπτέμβριο και κάνατε ΑΟΖ θα είχατε προλάβει τις εξελίξεις. Και σήμερα θα ήμασταν δικαιωματικά στο Βερολίνο. Όμως κάνετε λάθη. Και τα λάθη σας θα τα παραλάβουν τα παιδιά μας.

voicenews.gr