Έτοιμοι για πόλεμο οι Έλληνες: Έξι στους δέκα θεωρούν πιθανό ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία! (φωτο)

Δημοσκόπηση που θα συζητηθεί έβγαλε σήμερα η MRB. Μετά από χρόνια, οι πολίτες πιστεύουν πως η σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας είναι πιθανή, καθώς το 52,9% βλέπει να έρχεται τους επόμενους 12 μήνες. 

Αυτό σημαίνει πλέον πως οι Έλληνες είναι πλήρως ενημερωμένοι για όσα λαμβάνουν χώρα, αλλά επίσης, οι περισσότεροι από αυτούς είναι και έτοιμοι για την σύγκρουση.

Όποιος πιστεύει ότι οι προκλήσεις της Άγκυρας θα μείνουν στα χαρτιά, κάνει λάθος. Το ενεργειακό είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον Ερντογάν και θα τα παίξει όλα για όλα το επόμενο διάστημα. 

Βέβαια μπορεί να κάνει σχέδια ο Τούρκος Πρόεδρος, αλλά απέναντί του υπάρχουν οι ισχυρότερες ΕΔ της Α. Μεσογείου.

Ο Ελληνικός Στρατός είναι πάντα έτοιμος και είναι κάτι που τρομάζει την Τουρκία. Αυτό που πρέπει να φοβίζει τους Έλληνες είναι οι πολιτικοί μας, τίποτε άλλο! 

Kτά τα άλλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις που καταγράφει η MRB. Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (Xρόνος διεξαγωγής 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2019).

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Χρυσή Αυγή 2,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 4,8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 6,5%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 61,2% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%.


pentapostagma.gr