Ήρθε η ώρα να αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης-Τα ονόματα που ακούγονται!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ψήφιση της Αναθεώρησης του Συντάγματος τη Δευτέρα καλείτε να αποφασίσει πρόσωπο για το Αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ο βίος μιας κυβέρνησης αποσυνδέεται οριστικά από τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ.

Τις τελευταίες ημέρες σειρά στελεχών έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά. Ο Ανδρέας Κατσανιώτης είπε ότι «για μένα, ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς», ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης σε ερώτηση για το αν είναι η κατάλληλη επιλογή ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Αναφανδόν. Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος -δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως». Την ίδια άποψη έχουν εκφράσει ο Κώστας Καραγκούνης και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, που επίσης προκρίνουν την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά.

Μέλη της ΝΔ δεν διαφωνούν με δεύτερη θητεία Παυλόπουλου
Βέβαια, πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δεν συμμερίζονται αυτή την πρόταση και έχουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Αρκετοί είναι αυτοί που θα έβλεπαν με καλό μάτι μια δεύτερη θητεία Παυλόπουλου και προέρχονται κυρίως από την «καραμανλική» πτέρυγα. Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μίλησε για την «πολύπλευρη προσφορά του (σ.σ.: του κ. Παυλόπουλου) στον τόπο, ειδικά σε εθνικά κρίσιμες περιστάσεις», κάτι που πολλοί εξέλαβαν ως ψήφο εμπιστοσύνης. Για τα σενάρια που έχουν εμπλέξει το δικό του όνομα ως τον επόμενο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου, διευκρινίζουν από το περιβάλλον του ότι δεν τον αφορούν.