Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν: Η καλλονή σταρ της μόδας, Ζάρα Αμπίντ, μεταξύ των νεκρών (ΦΩΤΟ)

Θρήνος δίχως τέλος για τους 99 επιβαίνοντες της πτήσης PK 8303 των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νεκροί. Θρήνος και στον κόσμο της μόδας, που χάνει λίγη από την λάμψη του. Ο λόγος; Ανάμεσα στα θύματα του μοιραίου αεροσκάφους βρισκόταν και η καλλονή Ζάρα Αμπίντ, ανερχόμενο αστέρι της πασαρέλας.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τo Τwitter της η σχεδιάστρια μόδας Khadijah Shah«Η βιομηχανία της μόδας θρηνεί για την Zara Abid, καθώς βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο. Ήταν ένα υπέροχο κορίτσι, μια σπουδαία επαγγελματίας. Μακάρι η ψυχή της να αναπαυτεί».
Αρχικά, με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες, πολλοί εξ όσων έγραψαν ότι το νεαρό μοντέλο έχασε τη ζωή του, αναγκάστηκαν να σβήσουν τα tweets τους, ελπίζοντας ότι θα βρισκόταν μεταξύ των επιζώντων -κάτι που, δυστυχώς, δεν συνέβη.

Σύμφωνα με την India Today, ο δημοσιογράφος Zain Khan επιβεβαίωσε τον τραγικό θάνατο της άτυχης κοπέλας.

abid4
abid3

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση Λαχόρη-Καράτσι. Στα τηλεοπτικά πλάνα φαίνεται μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται από το σημείο της συντριβής, κατεστραμμένες στέγες σπιτιών και συντρίμμια παντού στους δρόμους, καθώς και ασθενοφόρα να περνούν ανάμεσα σε πανικόβλητους κατοίκους.

«Στην αρχή το αεροπλάνο χτύπησε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και συνετρίβη πάνω σε σπίτια» δήλωσε στο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας Σακίλ Άχμεντ που βρισκόταν κοντά στον τόπο του δυστυχήματος, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. «Το τελευταίο που ακούσαμε από τον πιλότο ήταν ότι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών, Αμπντουλάχ Χ. Χαν. «Του απαντήσαμε ότι είναι έτοιμοι και οι δύο διάδρομοι προσγείωσης για να προσγειωθεί όπου μπορέσει, αλλά ο πιλότος αποφάσισε να κάνει μια περιστροφή…».

Επιπλέον, ο ίδιος εκφράζει φόβους ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες απώλειες, καθώς το αεροπλάνο κατέπεσε σε σπίτια στην περιοχή Model Colony της πόλης, μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή.

abid2
abid1