Αθωώθηκε από το Στρατοδικείο της Λάρισας ο Κρητικός πρώην καταδρομέας για το «Μακεδονία ξακουστή» (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Αθώος κρίθηκε από το Στρατοδικείο της Λάρισας το πρωί της Τρίτης ο Σφακιανός πρώην καταδρομέας, Μανώλης Μπούχλης, που τον Μάρτιο του 2019 είχε ανεβάσει βίντεο στο οποίο φαινόταν ο ίδιος να τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» κατά τη διάρκεια άλματος που είχε πραγματοποιήσει με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο.

Το βίντεο αυτό είχε προκαλέσει σάλο καθώς το ΓΕΣ είχε τότε προχωρήσει σε διοικητική εξέταση του θέματος, μια ενέργεια που πυροδότησε πλήθος σχολίων και αντιδράσεων.

Η απόφαση της εκδίκασης ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα, με τον ίδιο να βρίσκεται στο εδώλιο μετά από περίπου 8 μήνες με τον ίδιο να έχει ολοκληρώσει τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις του στρατού.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο καταδρομέας Μανώλης Μπούχλης συνομίλησε με τον Κυριάκο Μαϊόπουλο του  RPN.gr , αναφέροντας τα παρακάτω:

«Νοιώθω δικαιωμένος. Όλα πήγαν καλά ! Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι δικαιώνει και όλους τους Έλληνες από τους οποίους καθημερινά λάμβανα μηνύματα συμπαράστασης. Ορισμένοι με συνέκριναν με σπουδαίους Έλληνες και με παρομοίαζαν με τους Μακεδονομάχους , αλλά δεν θεωρώ ότι η πράξη μου δικαιολογεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Η οικογένειά μου έχει προσφέρει πολλά στη πατρίδα και ειδικότερα στη Μακεδονία. Εφτά πρωτοξαδέρφια των προγόνων μου, Μπούχληδες αγωνίστηκαν για την Μακεδονία. Εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος βλέποντας όλα όσα συνέβησαν και ήταν κάτι που βγήκε αυθόρμητα από μέσα μου. Γνώριζα ότι από αυτή μου την ενέργεια θα υπήρχαν συνέπειες αλλά έπρεπε να το κάνω».

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες δικάστηκε για το γεγονός ότι κρατούσε κινητό και τραβούσε βίντεο, για ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας των υπολοίπων στρατιωτών και για εθνικό ζήτημα καθώς φαίνεται στρατιωτικό υλικό και περιοχή που μπορούν να δουν και να πάρουν άλλες χώρες.

rpn.gr