«Αλαλούμ» με το άνοιγμα των σχολείων: Κερδίζει έδαφος το σενάριο για 14 Σεπτεμβρίου!

Συνεχίζεται το κυβερνητικό αλαλούμ σχετικά με την ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, με το σενάριο που θέλει να ανοίγουν στις 14 αντί για τις 7 Σεπτεμβρίου να κερδίζει όλο ένα και περισσότερο έδαφος.

Οι τελικές ανακοινώσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο φαίνεται να επικρατεί η άποψη να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7, όπως αρχικά ήταν καθορισμένο, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος, τουλάχιστον δύο εβδομάδων από την επιστροφή των οικογενειών από τις διακοπές πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, με φόντο την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Το επίμαχο θέμα που έρχεται να προστεθεί στην αγωνία των τελευταίων ημερών είναι η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία, καθώς η πλέον αυστηρή σχολική ποινή θα είναι η αποβολή των μαθητών από την τάξη αν δεν φορούν μάσκα.

Για το θέμα της μάσκας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε στον Εισαγγελέα 21 γονείς που απλά εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το μέτρο!

Αρχικά είχε ειπωθεί από το υπουργείο Παιδείας ότι οι μάσκες θα αγοράζονται από τους γονείς τελικά όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με ειδική έκτακτη επιχορήγηση 5,2 εκατ. ευρώ προς τους δήμους θα διανεμηθούν μάσκες σε όλους τους μαθητές της χώρας ενώ γιατροί του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου θα πηγαίνουν στα σχολεία για να εξηγήσουν στους μαθητές τη σωστή χρήση μάσκας.

Η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού. Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού.

Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική. Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.

Όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην τάξη

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα αποβάλλονται από το μάθημα οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα. Συγκεκριμένα η υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην ωριαία απομάκρυνσης από την τάξη θα επιβάλλεται στους μαθητές που αρνούνται να φορέσουν μάσκα στο σχολείο.

Και τόνισε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική, άρα δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο κάποιος να έρθει στο σχολείο χωρίς μάσκα. Όποιος έρθει χωρίς μάσκα δεν θα μπορεί να μπαίνει στο σχολείο». Δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στο μάθημα με ότι αυτό συνεπάγεται» συμπλήρωσε η υπουργός.