Αλεσμένα κόκαλα, αλεσμένη σόγια και σιρόπια μέσα στον γύρο… Τουρκίας!

TURK MUTFAGININ ONDE GELEN LEZZETLERINDEN ET DONERIN MALIYETINI VE SATIS FIYATINI DUSURMEK ISTEYEN BAZI ISLETMECILER, HILEYE BASVURUP, ICINE TAVUK VE HINDI GIBI KANATLI HAYVAN ETI YA DA SOYA KIYMASI KATIYOR. AYRICA LOHUSA SERBETIYLE DONERIN HEM RENGI KOYULASTIRILIYOR HEM DE HARMANLANAN URUNDEKI KANATLI HAYVAN TADI BASKILANIYOR. (FOTO: KADIR OZEN / IZMIR, DHA)

Ορισμένοι επιχειρηματίες για να μπορέσουν να πουλήσουν πιο φθηνά το κρέας του γύρου, προσφεύγουν σε διάφορες νοθείες.

Ανάμεσα στις νοθείες αυτές, περιλαμβάνεται η χρήση κρέατος πουλερικών, με την προσθήκη κοτόπουλου ή γαλοπούλας στο κρέας. Σε προϊόντα που πωλούνται ως “100% κρέας γύρο” μερικές φορές χρησιμοποιούν αλεσμένη σόγια. Άλλοτε πάλι, τμήματα πουλερικών όπως το κεφάλι και τα πόδια, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται, τα κάνουν κιμά και τα ανακατεύουν. Στο μείγμα με προσθήκη “επιλόχειου σιροπιού¨, δίνεται το χρώμα του κρέατος προβάτου αλλά και καλύπτεται η γεύση των πουλερικών. Με αυτού του είδους τις μεθόδους, μπορούν και πουλάν τον γύρο σε τιμές κάτω των 10 λιρών. Επιχειρηματίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με υπολογισμό του κόστους, ο γύρος με μισό ψωμί δεν μπορεί να πωλείται κάτω από το 17 λίρες.

….Ο επιχειρηματίας Κουντρέτ Έσεν (44) που έχει ρεστοράν στην Σμύρνη, αναφέρει πως γίνονται διάφορες νοθείες στον φθηνό γύρο και δηλώνει πως “Στις 10 λίρες δεν μπορεί να πουλιέται γύρος. Μα το κόστος που έχει ο γύρος σήμερα είναι πάνω από 10 λίρες. Αν πουλιέται σε αυτή την τιμή τότε μέσα μπορεί να υπάρχει κοτόπουλο. Μπορεί να έχει προστεθεί κρέας πουλερικών. Σίγουρα πάντως υπάρχει νοθεία. Διαφορετικά δεν είναι δυνατή η πώληση σε αυτή την τιμή. Άκουσέ με μάλιστα ότι ορισμένα μαγαζιά χρησιμοποιούν και “επιλόχειο σιρόπι “.

https://www.yenisafak.com/foto-galeri/ekonomi/et-donerde-buyuk-hile-lohusa-serbeti-ile-harmanliyorlar-2042072?page=4

8/10/2020

Σχ : Αυτό το “επιλόχειο σιρόπι” είναι ένα σκεύασμα το οποίο παράγουν και κερνάνε οι συγγενείς της γυναίκας που γέννησε.