Ορισμένοι επιχειρηματίες για να μπορέσουν να πουλήσουν πιο φθηνά το κρέας του γύρου, προσφεύγουν σε διάφορες νοθείες.
….Ο επιχειρηματίας Κουντρέτ Έσεν (44) που έχει ρεστοράν στην Σμύρνη, αναφέρει πως γίνονται διάφορες νοθείες στον φθηνό γύρο και δηλώνει πως “Στις 10 λίρες δεν μπορεί να πουλιέται γύρος. Μα το κόστος που έχει ο γύρος σήμερα είναι πάνω από 10 λίρες. Αν πουλιέται σε αυτή την τιμή τότε μέσα μπορεί να υπάρχει κοτόπουλο. Μπορεί να έχει προστεθεί κρέας πουλερικών. Σίγουρα πάντως υπάρχει νοθεία. Διαφορετικά δεν είναι δυνατή η πώληση σε αυτή την τιμή. Άκουσέ με μάλιστα ότι ορισμένα μαγαζιά χρησιμοποιούν και “επιλόχειο σιρόπι “.
https://www.yenisafak.com/foto-galeri/ekonomi/et-donerde-buyuk-hile-lohusa-serbeti-ile-harmanliyorlar-2042072?page=4
Σχ : Αυτό το “επιλόχειο σιρόπι” είναι ένα σκεύασμα το οποίο παράγουν και κερνάνε οι συγγενείς της γυναίκας που γέννησε.