Αμετανόητοι για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο!

Με νέο τους κείμενο, τα μέλη της ομάδας “Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης”, υπεραμύνονται της πρωτοφανούς διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Βέβαια οι ίδιοι δεν θεωρούν ότι πρόκειται για διαπόμπευση, αλλά για επαναστατική πράξη.

«Δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο» είναι μια από τις φράσεις που χρησιμοποιούν οι συγγραφείς του μακροσκελούς κειμένου που αναρτήθηκε στο indymendia, βρίζοντας ξανά χυδαία τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και «απαντώντας» ακόμη και στην κριτική που δέχτηκε η εικόνα του Δημήτρη Μπουραντώνη με μια ταμπέλα κρεμασμένη στο λαιμό του και από ομοϊδεάτες τους.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας δεν κρύβουν ότι στόχος τους ήταν ο εκφοβισμός, όχι μόνο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ αλλά και «των ομοίων του». Μιλούν για «πρακτική της παρουσίασης του ανθρώπινου προσώπου της εξουσίας φοβισμένου και καταβεβλημένου, αποκαθηλωμένου από τη συνηθισμένη αίγλη και κύρος των αξιωμάτων του, στοχεύει όχι μόνο στον εκφοβισμού του ίδιου αλλά και των ομοίων του. Υπάγεται στη λογική “χτύπα έναν να φοβηθούν εκατό”».

«Η γελοιοποίηση των ισχυρών δε συνιστά ούτε διαπόμπευση ούτε κανιβαλισμό άλλα (…)  ένα όπλο που βάλει κατά του κύρους της εξουσίας», σημειώνουν.

«Κρίνουμε την επιλογή μας αυτή ορθή και δίκαια και την υπερασπιζόμαστε μέχρι κεραίας» αναφέρουν και σημειώνουν πως η επίθεση στον πρύτανη και ο τρόπος που αυτή έγινε «είναι μια πρακτική που έχει γίνει κομμάτι της εμπειρίας του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, είτε εντασσόταν στην ένοπλη πάλη, είτε όχι».

Αναφέρουν δε ότι «δε θεωρούμαι ότι είναι βασανιστήριο και διαπόμπευση τα ελάχιστα δευτερόλεπτα εκφοβισμού και γελιοποίησης ενός αστού γραφειοκράτη με θέση ευθύνης. Κατανοούμε ωστόσο ότι πολλοί άνθρωποι, μη εξοικειωμένοι μάλιστα με τους αγώνες, δυσκολεύτηκαν να αφομοιώσουν την εικόνα που αντίκρυσαν. Κατανοούμε ότι μπορεί να τους ξένισε, να τους φάνηκε υπερβολική, περιττή, να ερέθισε τα αντανακλαστικά ενσυναίσθησης τους. Δεν τους αδικούμε».