Αναβλήθηκε η 15η αγωνιστική – Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Οριστικά αναβάλλεται η 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με σχετική ανακοίνωση, κάνει γνωστό ότι ενημερώθηκε για την απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τις αγωνιστικές δραστηριότητες ως ένδειξη συμπαράστασης στον Θανάση Τζήλο για την επίθεση που δέχθηκε.

Η ΕΠΟ ενημερώνει ότι τα σημερινά παιχνίδια Κυπέλλου θα διεξαχθούν κανονικά, και πως στις 4 Ιανουαρίου 2019 θα διεξαχθεί συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των φορέων (Κ.Ε.Δ., Super League, εκπρόσωποι των διαιτητών Α΄ κατηγορίας και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων της F.I.F.A. και U.E.F.A. κ. Π. Φούσεκ) για το φλέγον ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ…

Την ομόφωνη απόφαση των διαιτητών και βοηθών Α΄ κατηγορίας να απέχουν από τους αγώνες Super League της 15ης αγωνιστικής (22-23.12.2018) «για ψυχολογικούς λόγους μετά την απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση κατά του διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλου», γνωστοποίησε σήμερα στην Ε.Π.Ο. ο εκπρόσωπός τους διαιτητής F.I.F.A. κ. Αν. Παπαπέτρου, σε συνέχεια και της πρωινής επιστολής τους προς την Κ.Ε.Δ. και την Ε.Π.Ο.

Ο κ. Παπαπέτρου εκπροσώπησε τους 75 διαιτητές και βοηθούς της Α΄ κατηγορίας σε συζήτηση με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελο Γραμμένο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Α. Δέδε, τα μέλη της Κ.Ε.Δ. κκ. Περέιρα, Μάριν και Λίντμπεργκ και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ, αντικείμενο της οποίας ήταν η συνέχιση του πρωταθλήματος.

Από πλευράς Ε.Π.Ο., σε συνέχεια και της χθεσινής επιστολής προς τους διαιτητές και βοηθούς της Α’ κατηγορίας, δόθηκε έμφαση στην προσπάθεια προστασίας της διεξαγωγής των διοργανώσεων και στην επιλογή της καλύτερης απόφασης και πρακτικής, υπό τις σημερινές συνθήκες, για το ίδιο το άθλημα. Επιβεβαιώθηκε επίσης η πρόθεση της Ομοσπονδίας να συνεισφέρει στη δημιουργία μιας συνολικής πολιτικής συνθηκών ασφάλειας και προστασίας των διαιτητών και των βοηθών.

Οριστικοποιήθηκε επίσης η συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου 2019, στην οποία θα λάβουν μέρος η Ε.Π.Ο., η Κ.Ε.Δ., η Super League, εκπρόσωποι των διαιτητών Α΄ κατηγορίας και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων της F.I.F.A. και U.E.F.A. κ. Π. Φούσεκ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση των διαιτητών και βοηθών αφορά μόνον τους αγώνες της Super League, αντίθετα οι σημερινοί αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθούν κανονικά.

 

Πηγή πληροφορίας : Press-Gr.com, filathlos.gr