Αναφορά από την Κεραμέως στον εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό καθηγητή στα Χανιά από αρνητή της μάσκας!

Το πρωτοφανές περιστατικό με τον ξυλοδαρμό καθηγητή κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς καταδίκασε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας παράλληλα ότι ζήτησε να κατατεθεί «σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες».

«Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κρήτη, το συμβάν διαδραματίστηκε στην είσοδο του γυμνασίου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική! Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή, με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για το περιστατικό στα Χανιά
«Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Μήνυση κατέθεσε ο καθηγητής μετά τον ξυλοδαρμό 
Μήνυση κατά του δράστη, κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας ο καθηγητής, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με το zarpanews, ο εκπαιδευτικός, ο οποίος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Χανίων, μετέβη στη συνέχεια στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και προχώρησε στη μήνυση για να μπορέσει να εκκινήσει η διαδικασία αναζήτησης του δράστη από τις αστυνομικές αρχές.