Ανοίγουν γυμνάσια-λύκεια την 1η Φεβρουαρίου – Στον πάγο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό!

Την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν, όπως δείχνουν όλα, τα γυμνάσια και τα λύκεια στη χώρα μας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως».

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Open Tv, γνωστοποίησε ότι θα ζητηθεί να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και να δοθεί η άδεια στους λαχειοπώλες να βγουν ξανά στους δρόμους.

Ο κ. Παπαθανάσης δεν άφησε κανένα περιθώριο για άμεση επανεκκίνηση της εστίασης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν βλέπουμε καθόλου κοντά το άνοιγμά της…».

Μιλώντας παράλληλα στο ίδιο κανάλι κι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που είναι μέλος της Επιτροπής, άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης, καθώς «προχωράμε με μικρά βήματα, ανοίγοντας σιγά σιγά δραστηριότητες», και πρόσθεσε: «Πηγαίνουμε καλά (σ.σ. στα κρούσματα κορωνοϊού), άρα θα ανοίξουμε δραστηριότητες».

Εξάλλου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάμε σε μεγάλο άνοιγμα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και παρέπεμψε για περισσότερα στην επόμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων στις 29 Ιανουαρίου, με πλάνο για επανεκκίνηση κι άλλων δραστηριοτήτων και πιθανώς και το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων από την 1η Φλεβάρη.

«Θα πρέπει να κάνουμε άλλη μια βδομάδα υπομονή για περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου, των χιονοδρομικών κέντρων και της άρσης απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Τέλος, όσον αφορά στο τελευταίο, δηλαδή τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, πληροφορίες αναφέρουν πως προς το παρόν τίθενται στον πάγο.