«Αντίποινα» στους Τούρκους από τους Anonymous Greece: Έριξαν κυβερνητικές ιστοσελίδες!

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι έτσι και εμείς μια ημέρα μετά ως απάντηση», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece – Μια σειρά από κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, έριξαν οι Τούρκοι χάκερς

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Anonymous Greece στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκαν τουρκικές ιστοσελίδες, μετά το χτύπημα Τούρκων χάκερς σε ελληνικούς κυβερνητικούς ιστοτόπους.

Μια σειρά από κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι χτύπησαν Τούρκοι χάκερ.

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι χθες έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούρια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece, το οποίο ανάρτησαν στον ιστότοπό τους.

Η λίστα με τις ιστοσελίδες που «χτυπήθηκαν»:

1. 112 Emergency Call number

2. Sabah Email Service

3. Hurriyer Email Service

4. 112 Emrgency Email Service

5. Turkish Police ( EGM ) Email Service

6. Saglik Email service

7. Ekonomi Email service

8. Enerji Email service

9. SIP-VOIP of Turkish Enerji

10. MIT Email service

Τούρκοι χάκερ «έριξαν» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες

Η ομάδα χάκερ Anka Neferler με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Οι χάκερ υποστήριξαν ότι η επίθεση έγινε ως απάντηση στη στάση της Ελλάδος. «Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα απειλεί τη διάσκεψη της Λιβύης», ανέφεραν.

Η Αθήνα επιβεβαίωσε την κυβερνοεπίθεση, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι θα υπάρξει εκπόνηση σχεδίου για να αποτραπούν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι χάκερ επιχείρησαν το λεγόμενο DOS attack -«μαζική εισβολή» στους ιστοτόπους και οι ελληνικές αρχές έριξαν τους σέρβερ προκειμένου να αποφευχθεί χακάρισμα. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η επίθεση περιορίστηκε στην υπερφόρτωση της γραμμής με αποτέλεσμα την πτώση της ιστοσελίδας της Βουλής, αλλά αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των δραστών.

Κατά τις ίδιες πηγές από τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων των τεχνικών ασφαλείας δεν προκύπτει ότι την κυβερνοεπίθεση έκαναν Τούρκοι χάκερς, αν και οι έρευνες συνεχίζονται.