Απίστευτο! Η Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων κάνει «έξωση» σε 140 μηχανές της ΔΙ.ΑΣ από τα στέγαστρά της!

«Άστεγες» κινδυνεύουν να μείνουν οι 140 από τις 250 στεγασμένες υπηρεσιακές μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών, καθώς σύμφωνα με το securitynews.gr και την ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.), η υπηρεσία καλείται να παραδώσει μέχρι τις 31 Οκτώβρη στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων τα 14 από τα συνολικά 25 στέγαστρα.

Σε μια εποχή που τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της αστυνομίας είναι λίγες και κακοσυντηρημένες και προσπαθούν να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών, δημιουργούνται προβλήματα που παρακωλύουν το έργο της αστυνομίας. Μετά από όλα αυτά, εύλογο είναι πώς θα αντιδράσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.:

Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι με την 29/10/2019 διαταγή του Αρχηγείου, καλείται η ΔΙ.ΑΣ Αθηνών «άρον –άρον», ήτοι έως την 31/10/2019 ώρα 14:00, να παραδώσει στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων τα 14 από τα συνολικά 25 στέγαστρα που σταθμεύουν οι 140 από τις 250 στεγασμένες υπηρεσιακές μοτοσικλέτες της.

Είναι προφανές ότι η απόφαση στερείται κάθε αντικειμενικής αξιολόγησης χωρίς κυρίως να υπολογίζει τις επιπτώσεις στις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας της μάχιμης αστυνόμευσης που έχει επιφορτιστεί η ΔΙ.ΑΣ σχετιζόμενες με την αδήριτη ανάγκη στέγασης οχημάτων και προσωπικού , που εν όψη χειμερινής περιόδου δεν μπορεί να είναι εκτεθειμένα και στο έλεος των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε αν συνυπολογίστηκε και η προστιθέμενη δύναμη των περίπου 400 νέων Ειδικών Φρουρών που θα προκύψει σε σύντομο χρονικό διάστημα και απαιτεί πρόνοια για επέκταση της στέγασης και κάθε άλλο από την επερχόμενη συρρίκνωση των εγκαταστάσεών της. Επίσης είναι προφανές ότι η απόφαση στερείται αντικειμενικής αξιολόγησης μιας και δεν εξασφαλίζει, ούτε χρόνο, ούτε χώρο για τη μεταφορά και στέγαση των υπό «έξωση» μοτοσικλετών της ΔΙ.ΑΣ.

Φρονούμε ότι η απόφαση αυτή διέλαθε της απαιτούμενης εκτίμησης των αντικειμενικών στοιχείων, στερούμενη την γνώση των όσων αρνητικών θα επιφέρει σε ένα κομμάτι προσωπικού και εν γένει στη λειτουργία ενός από τους κυριότερους μοχλούς αστυνόμευσης.

Μετά ταύτα ζητούμε :

Την άμεση ανάκληση της απόφασης για την «έξωση» των περίπου 140 μοτοσικλετών της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών και την εξασφάλιση νέων- επιπλέον στεγάστρων για την στέγαση όλων των υπηρεσιακών μηχανών και του προσωπικού..

newsbreak.gr