Αποθήκες γεμάτες «χρυσάφι» – Η σπείρα των λαθρεμπόρων έβγαζε τεράστια κέρδη από τα λαθραία τσιγάρα! Πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι! (φωτο&βιντεο)

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε και εξαγωγές λαθραίων τσιγάρων σε χώρες της Ευρώπης

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε και εξαγωγές λαθραίων τσιγάρων σε χώρες της Ευρώπης. Στις αποθήκες που είχαν 24ωρη φύλαξη και λειτουργούσαν όπως κανονικά εργοστάσια βρέθηκαν 128 τόνοι καπνού!

Δείτε φωτογραφίες αλλά και τον τρόπο που λειτουργούσε η σπείρα.

Στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου, η αστυνομία έκανε μια επιχείρηση – μαμούθ και εξάρθρωσε μια από τις πιο μεγάλες οργανώσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων που είχαν ζημιώσει σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιχείρηση έγινε σε σπίτι στην Καλλιθέα, σε αποθήκη στην Ελευσίνα όπου λειτουργούσε κανονικό εργοστάσιο αποθήκευσης και επεξεργασίας ακατέργαστου καπνού, σε αποθήκη στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου επίσης αποθήκη όπου γινόταν και επεξεργασία ακατέργαστου καπνού καθώς και σε αποθήκη στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

128 τόνοι και 720 κιλά κατεργασμένου και ακατέργαστου καπνού, καθώς και κομμάτια καπνού (23 τόνοι και 860 κιλά κατεργασμένου καπνού, 92 τόνοι και 400 κιλά κλώνοι καπνού και 12 τόνοι και 460 κιλά ακατέργαστα φύλλα),
πακέτα τσιγάρα και καπνού (σε διάφορες γλώσσες, όπως ελληνική, αγγλική, ιταλική, γαλλική και βουλγαρική),
μηχανολογικός εξοπλισμός για την επεξεργασία καπνού και την τυποποίηση τσιγάρων,
4.600 ευρώ,
τρία φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών,
έξι επικαθήμενα,
τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
έξι ειδικά οχήματα μεταφοράς – εκφόρτωσης εμπορευμάτων (μηχανοκίνητα και χειροκίνητα κλαρκ) και
12 κινητά
Πως δρούσαν οι λαθρέμποροι καπνού
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην αποθήκευση επεξεργασία και τυποποίηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων. Στην συνέχεια τα πωλούσαν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δέκα Έλληνες μέλη της οργάνωσης και υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, από την καταμέτρηση μόνο του κατεργασμένου καπνού και των παρασκευασμένων τσιγάρων, ξεπερνούν τα 5.500.000 ευρώ, ενώ ο ακριβής υπολογισμός των αναλογούντων δασμών, θα πραγματοποιηθεί από τις Τελωνειακές Αρχές.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμο Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου,

Οι 8 από τους συυληφθέντες εργάζονταν στον χώρο που λειτουργούσε γραμμή επεξεργασίας καπνού στην Αταλάντη Φθιώτιδας έχοντας αναλάβει την επεξεργασία και τη συσκευασία των παράνομων καπνικών προϊόντων,
Δυο από τους συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του τσιλιαδόρου σε τρεις αποθήκες, όπου παρείχαν μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή εντοπισμού των μελών της οργάνωσης από τις αρχές επιβολής του νόμου,
τρεις  από τους κατηγορούμενους ήταν οι μεταφορείς των εγαζομένων από και προς το χώρο αποθήκευσης και επεξεργασίας παράνομων καπνικών προϊόντων και
τέλος, ιδιοκτήτες της εταιρείας είχαν αναλάβει την ενοικίαση χώρων που χρησιμοποιούνταν από την εγκληματική οργάνωση για την εγκατάσταση των εργαστηρίων αποθήκευσης, καθώς και για την επεξεργασία και την τυποποίηση των καπνικών προϊόντων.
Δείτε το βίντεο