Αποκάλυψη-σοκ έκθεσης του ΠΟΥ: Δύο μήνες πριν εμφανιστεί προέβλεπε με «ύποπτη» ακρίβεια την έλευση του κορωνοϊού!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) που έχει τεθεί στο επίκεντρο του τυφώνα της πανδημίας του κορωνοϊού για αλληλοεξαρτώμενες σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας, αποκαλύπτεται ότι είχε… προβλέψει με απίστευτη όσο και περίεργη ακρίβεια το τι θα γινόταν τους επόμενους μήνες με έκθεσή της μόλις στις 17 του περασμένου Σεπτέμβριο 2019 για μία «πιθανή πανδημία»!

Και όχι για μια οποιαδήποτε πανδημία! Αλλά για μία πανδημία που θα προκαλούσε ένας ιός «εξαιρετικά θανατηφόρος πανδημίας του αναπνευστικού», όπως αποκάλυπτε το pronews.gr στις 19 Σεπτεμβρίου 2019.

Δηλαδή, πιο στημένο… πεθαίνεις!

Είναι ο ίδιος ΠΟΥ που τρεις μήνες μετά την εμφάνισή του κορωνοϊού και πέντε μήνες μετά την παρουσίαση της έκθεσης, υποστήριζε ότι «Δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον κορωνοϊό και δεν είναι τόσο θανατηφόρος»!

Στην έκθεση του που αποκάλυπτε τότε ο ΠΟΥ σημείωνε πώς είναι: «Απροετοίμαστη η ανθρωπότητα για μια παγκόσμια πανδημία που θα μπορούσε να αφανίσει 80 εκατομμύρια άτομα σε λιγότερο από 36 ώρες και μαζί το 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ»!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρώτη έκθεση που είχε συντάξει το Συμβούλιο Παρακολούθησης Παγκόσμιας Ετοιμότητας του ΠΟΥ, «Ενας ταχέως εξαπλούμενος αναπνευστικός παθογόνος παράγοντας θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ενδεχομένως αφανίζοντας εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο».

«Εάν είναι αληθεύει η θεωρία ότι ‘το παρελθόν είναι ο πρόλογος του μέλλοντος’, τότε υπάρχει πραγματική απειλή μιας ταχέως μεταδιδόμενης, εξαιρετικά θανατηφόρου πανδημίας εξαιτίας ενός αναπνευστικού παθογόνου ιού που θα σκοτώσει 50 με 80 εκατομμύρια ανθρώπους και θα ‘σβήσει’ σχεδόν το 5% της παγκόσμιας οικονομίας.

Μιας τέτοιας κλίμακας παγκόσμια πανδημία θα είναι καταστροφική, προκαλώντας χάος, αστάθεια και ανασφάλεια. Ο πλανήτης δεν είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», αναφέρεται στην έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

«Κι ενώ φυσικά οι χώρες που δεν διαθέτουν βασικές δομές φροντίδας υγείας διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες, όλες οι χώρες είναι τελικά ευάλωτες», τονιζόταν στο κείμενο.

«Σύμφωνα και με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας τον περασμένο Σεπτέμβριο, αν μια παγκόσμια πανδημία όπως αυτή της ισπανικής γρίπης του 1918 συμβεί σήμερα θα κοστίσει περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια (σ.σ.: έχει κοστίσει περισσότερα από 15 τρισεκατομμύρια μέχρι στιγμής!), αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο πληθυσμός της Γης είναι τετραπλάσιος και η μετακίνηση των πληθυσμών ευκολότερη».

«Παρόλο που οι εξελίξεις στην Επιστήμη και την Τεχνολογία έχουν επιτρέψει να συντελεστεί πρόοδος στην Δημόσια Υγεία, ευνοούν επίσης τη δημιουργία ή αναπαραγωγή δυνητικά επικίνδυνων μικροοργανισμών σε εργαστηριακές συνθήκες – κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία εάν απελευθερωθούν σκόπιμα», αναφέρεται επίσης στην έκθεση, πιέζοντας για παγκόσμια ετοιμότητα.

«Ο κόσμος κινδυνεύει, αλλά συλλογικά έχουμε ήδη τα εργαλεία για να σώσουμε τον εαυτό μας και τις οικονομίες μας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ηγεσία και η προθυμία να ενεργήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά», καταλήγει η έκθεση. Τι εννοεί «η ηγεσία»; Μήπως εννοεί «η παγκόσμια ηγεσία»;

Η συντακτική επιτροπή της έκθεσης λοιπόν ενεθάρρυνε «την δημιουργία συστημάτων που θα ανιχνεύουν και θα ελέγχουν αποτελεσματικά τα ξεσπάσματα ασθενειών, ως ένα προληπτικό μέσο που θα οδηγήσει σε παγκόσμια ετοιμότητα».

«Εδώ και πολύ καιρό έχουμε επιτρέψει ένα δημιουργείται ένας κύκλος πανικού και αμέλειας σε ότι αφορά στις πανδημίες: εντείνουμε τις προσπάθειες όταν υπάρχει σοβαρή απειλή και μετά γρήγορα ξεχνάμε την απειλή όταν αυτή έχει πια υποχωρήσει. Είναι πια ώρα να αναλάβουμε δράση», υπογραμμίζεται στην αναφορά του ΠΟΥ.

Προτείνονται μάλιστα συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων, την ενίσχυση των συντονιστικών συστημάτων από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την ανάπτυξη ισχυρών συστημάτων ετοιμότητας ανά χώρα.

Πόσο στημένο πραγματικά, το όλο σκηνικό; Ή απλώς είχαν τόσο διορατικότητα για τον κορωνοϊό που σε δύο μήνες μετά θα «εμφανιζόταν» (ή «θα την εμφάνιζαν») στην Κίνα και μετά θα απλωνόταν σε όλο τον πλανήτη;

Τι ρόλο, πραγματικά έχει παίξει ο ΠΟΥ στην πανδημία; Ετσι απλά του έκοψαν οι ΗΠΑ την ετήσια επιδότηση περίπου μισού δισ. ευρώ.

Εν συνεχεία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει την χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του ΠΟΥ για την ανάπτυξη εμβολίου και φαρμάκου για τον κορωνοϊό.

Μια είδηση που έρχεται εν συνεχεία των καταγγελιών των κυβερνήσεων ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας που υποστηρίζουν ότι Κίνα και ΠΟΥ απέκρυψαν επίτηδες πληροφορίες για τον ιό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής αποστολής στη Γενεύη.

«Δεν θα υπάρξει καμία επίσημη συμμετοχή των ΗΠΑ. Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα για αυτή την πρωτοβουλία που θα υποστηρίξει τη διεθνή συνεργασία ανάπτυξης εμβολίου για την COVID-19 όσο το δυνατόν συντομότερα» ανέφερε ο εκπρόσωπος σε γραπτή απάντησή του στο Reuters.

pronews.gr