Απολογία Αθήνας προς Άγκυρα για κάψιμο τουρκικής σημαίας χτες στο Σύνταγμα: «Καταδικάζουμε την προσβολή της Τουρκίας»

Η Αθήνα απολογήθηκε διαμέσου του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα καταδικάζοντας το χθεσινό κάψιμο της τουρκικής σημαίας στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων δημιουργώντας έτσι την αίσθηση φόβου απέναντι στην Τουρκία μήπως… εκνευριστεί.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας και εν προκειμένω της Τουρκίας. Ανάλογες ενέργειες είναι αντίθετες με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του ελληνικού λαού».

Προφανώς στο ελληνικό ΥΠΕΞ έχουν ξεχάσει το νόημα της χθεσινής ημέρας, που αποτελεί ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία ενός μέρους του μικρασιατικού Ελληνισμού. Το υπόλοιπο γενοκτονήθηκε αμέσως μετά την ήττα και την κατάρρευση των γραμμών του ελληνικού Στρατού το 1922.

Με την απολογία αυτή το ίδιο το ελληνικό ΥΠΕΞ υποβαθμίζει την μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών της Μικρασιατικής Καταστροφής και είναι σα να δικαιώνει τις ιστορικές διαστρεβλώσεις του τουρκού ΥΠΕΞ το οποίο προσπαθεί με ιστορικές «εφευρέσεις» να διαχύσει την ευθύνη σε θύτες και θύματα και ακόμα πιο διαβολικά να μετατρέψει τα θύματα σε θύτες.

Έτσι επιχειρεί να παρουσιάσει τις τουρκικές κτηνωδίες ως… αντίποινα.

Η απολογία αυτή δίνει την εικόνα μιας Αθήνας που κυριολεκτικά «φοβάται τον ίσκιο της».

pronews.gr