ΑΥΤΟ είναι το κατηγορητήριο του Ολυμπιακού από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ!

Ο Ολυμπιακός θα απολογηθεί για πυρσούς, λέιζερ, επεισόδια, τον τραυματισμό του αστυνομικού και την φθορά ενός υπηρεσιακού κράνους.
Ολόκληρο το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα, για ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες, περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που αποκαλύπτει το SDNA

Περιέχονται δηλαδή, υβριστικά συνθήματα και χρήση λέιζερ σε παίκτες του ΠΑΟΚ (15, 1α και γ.), άναμμα 250 πυρσών (15 , 2α.), τα επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα από άτομα με διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού από τα οποία «αποτέλεσμα των ως άνω βιαιοπραγιών ήταν ο τραυματισμός ενός αστυνομικού και η φθορά ενός υπηρεσιακού κράνους» (15, 4α. και β.) και τέλος η ρίψη 5 κροτίδων πίσω από το τέρμ (15, 3α.)

Η ομάδα του Πειραιά έχει κληθεί σε απολογία για την Παρασκευή (6/12) στις 11 το πρωί και κινδυνεύει με τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών (θα τις εκτίσει στους αγώνες με ΑΕΛ και Παναθηναϊκού αφού τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου έπονται χρονικά) και βαρύ πρόστιμο, κίνδυνο για τον οποίο πρώτο το SDNA είχε κάνει λόγο όταν αποκάλυψε την έκθεση της Αστυνομίας.

Για το άναμμα πυρσών και τη χρήση λέϊζερ ο Ολυμπιακός είναι υπότροπος που  σημαίνει ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο θα διπλασιαστεί.

Αναλυτικά στο κατηγορητήριο, αναφέρονται τα εξής:

1. Υβριστικά συνθήματα «βούλγαροι» και «είναι που@@@ των Παοκτζήδων οι μάνες»

2. Πάνω από 250 πυρσοί, καπνογόνα και κροτίδες με συνέπεια την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα για οκτώ λεπτά λόγω περιορισμένης ορατότητας. Ρίψεις 5 κροτίδων/πυρσών πίσω από το τέρμα πλησίον του κόρνερ.

3. Χρήση λέιζερ σε βάρος ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

4. Πριν την άφιξη της φιλοξενούμενης ομάδας στον εν γένει χώρο του γηπέδου, ήτοι στο διάδρομο προ της εισόδου των δημοσιογράφων 15- 20 άτομα που έφεραν διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξύβρισαν την αποστολή του ΠΑΟΚ που κατευθυνόταν προς τ’ αποδυτήρια και προέβησαν στη ρίψη ενός μπουκαλιού εναντίον τους. Στη συνέχεια επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που προστάτευαν την αποστολή του ΠΑΟΚ με πλαστικά μπουκάλια νερού, μεταλλικά αντικείμενα, πόμολα και κάδους απορριμμάτων. Αποτέλεσμα των ως άνω βιαιοπραγιών ήταν ο τραυματισμός ενός αστυνομικού και η φθορά ενός υπηρεσιακού κράνους.

5. Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου οκτώ άτομα που έφεραν διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού εισήλθαν εντός του χώρου των αποδυτηρίων και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Α.Π.