Αυτό που όλοι φοβόμασταν: Έρχεται μεγάλη παράταση lockdown!

Παράταση του lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου πρότεινε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξέφρασε την ανάγκη να υπάρχει επέκταση των αυστηρών μέτρων.

Όπως υπογράμμισε φοβάται ότι αν γίνει νωρίτερα από τις 20 Ιανουαρίου άρση του lockdown θα υπάρξει αναζωπύρωση του ιού. Ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε ακόμα ότι και τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου και να παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για δέκα ημέρες ακόμη

Εξήγησε ότι για να φτάσει η Ελλάδα στο στόχο των 500 κρουσμάτων ημερησίως θα πρέπει οι περιορισμοί να παραταθούν. Σχολίασε μάλιστα ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης.

Επιπλέον ο ίδιος υπογράμμισε πως μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχουμε μέτρα προστασίας και πως τα μέτρα και το εμβόλιο είναι καλός συνδυασμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παράταση των μέτρων μέχρι τις 20 Ιανουαρίου συμφώνησε και ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σημείωσε ότι οι γιατροί αναμένουν αύξηση της νοσηρότητας, λέγοντας ότι υπάρχει ανησυχία για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Το lockdown σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι σε ισχύ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου. Πρόσφατα, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράτασή του μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Μένει να δούμε αν τελικά οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα παραταθούν ή θα γίνει άρση των σχετική μέτρων