«Βολές» από Άδωνι Γεωργιάδη για την Οικονομία: «Θα καταστραφεί εάν δεν ανοίξει η αγορά»

Συνεχίζονται οι δηλώσεις «αποστασιοποίησης»  από τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σπάει την κυβερνητική συναίνεση γύρω από το θέμα του lockdown και προειδοποιεί ότι εάν δεν ανοίξει η οικονομία η καταστροφή θα είναι τρομερή.

Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι κυβερνητικοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού συνεχίζουν με το «να μην χαθεί ούτε μια ζωή», ο υπουργός Ανάπτυξης υπογραμμίζει τις συνέπειες του lockdown, με τρόπο που ίσως να μην αρέσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε περίπου μια εβδομάδα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, όντας ίσως ο μοναδικός που επιμένει στην υλοποίηση του αρχικού σχεδίου της κυβέρνησης για lockdown που θα τελειώνει στις  αρχές  Δεκέμβρη, θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα της κατάστασης και μετά θα αρχίσει η συζήτηση αν μπορούμε να ανοίξουμε και πότε. Σε κάθε περίπτωση εξήγησε πως το υπουργείο Ανάπτυξης είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο και πως το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά.

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε πως αν δεν μειωθούν τα κρούσματα και δεν ανοίξει η οικονομία η καταστροφή θα είναι τρομερή και σημείωσε πως ειδικά στο εμπόριο οι τζίροι μπορεί να φτάνουν το 35% με το 50% ολόκληρης της χρονιάς. Όσο για το πώς μειώνονται τα κρούσματα; Μας το είπε η κ. Παγώνη σήμερα

Πρόκειται άραγε περί «εκτιμήσεων» ή για μια προειδοποίηση και προς την κυβέρνηση. Ή έστω μια απόπειρα διαχωρισμού της θέση του από την πολιτική των ατέρμονων lockdown;